Monday, September 14, 2009

terkenang jap...

okay, aku ada sorang cikgu, masa aku form 3.. dia ajar geografi.. nama dia cikgu omar..

dia tak ingat nama budak, sorang pon, dia akan mengajar ngan sora yang mendatar level intonasinya.. ngantuk okay, tapi dia suka nak ambushed budak tetiba suruh jawab soklan dia.. tapai dia tak ingat nama.. camna agak2 korang rasa dia pilih budak untuk jawab soklan dia..?

memula dia akan cakap

'okay, awak jawab'

silap la sapa yg tengah pandang dia, sure kena jawabnyalah

ada skali dia cakap macam nih

'awak jawab.. awak yg tengah tengok saya lah'.. hahahaha

lepas budak dah tahu taktik dia, sumer akan tunduk pandang buku aje tak mahu pandang dia supaya takyah jawab soklan dia lagi..

last2 dia resort
'ha, awak yg duduk bawah suiz tuh, jawab'

or

'awak yg duduk depan skali'

okay, dia suruh dgn senyum simpul (padahal dia juga tak rajin senyum).. i guess he found a way to beat our system, hahaha

4 comments:

Lya Colours said...

hahaha ado plak cikgu gitu
kat skolah lya dulu, cikgu igt name. tp ntah name sape2 la die tibai panggil. salah plak tuh. haha

Tijah said...

awak...awak yg ada taik lalat beso tu...sila jawab. hahhahaa.

cuba teka sapo tu?

hantumakan said...

lya - hahaha, sure cute panggil lya-senah, or halim-atan, hahahaha

tijah - bijak la kau, tapi idak pulak dibuat kat aku, agaknya dia takut aku inferiority complexs kot, hahahaha, mau aku buang taik lalat aku pas tuh, hahaha

Tijah said...

teros pegi yun nam hair care kan? eh. tu bukan utk rambut ker?