Thursday, October 29, 2009

Avatar, the last air bender

okay, this animation really got me hooked. and finally today i have watched the last piece of the story..

okay, kartun jepun tak cantik dan tak realistik.. i said that.. hehe.. dan ceritanya too fantasi lala land, aku tak dapat nak suka.. rumah aku ada 2 camp, min suka kartun jepun (all the hamtaro, doraemon, ketaretsu, and sumer2lah, i lost track apa lagi yg ada) and soraya suka kartun normal (kim possible, my gym partner is a monkey.. and banyak lagi)

okay ada yg dorang kongsi suka, macam ben10, just like ratusan budak lain kat malaysia..

aku?. i enjoy avatar immensely, okay, memula kluar, kartunnya not that refine, plot wise, well, it's a cartoon, it suppose to entertain spot-on kind of way.. but after sometime, maybe 2nd season thru, ceritanya sudah really take a good shape.. well seni mempertahankan dirinya juga sgt real..

to be frank, this might be better than some movie out there. sgt.. sgt..

okay, aku juga suka samurai x, kalau ada astro, ada tak samurai x kat nickelodeon?
(aku google, turn out dorang takde cartoon nama tuh.. apakah aku silap ingat, it was 3-5years back punya katun..mm)

okay, aku regoogle, it's samurai jack, cartoon network, ada ke kat astro?.. :)

10 comments:

kucingorengemok said...

aku dan budak llki besor rajin tengok samurai jack dulu... hehehe

hantumakan said...

yeah,ada geng suka tengok samurai jack.. :)

afendi ariff said...

er...dragon ball pun ok!

hantumakan said...

:).. dragon ball dulu siap beli komik masa blum kawin.. but yeah, best gak..

Mazu said...

kak dalia, ada samurai X tu. tapi nama glamer dia rurouni kenshin..
nama tukat samurai X pasai mark X kat pipi rasanya laaa

http://en.wikipedia.org/wiki/Rurouni_Kenshin

hantumakan said...

mazu, tahu, smalam bila google i keep on dpt yg itu.. but i'm refering to other cartoon, hehe

julie said...

dalia,

tadi tengok wayang, ada trailer for the last airbender and i thought of you...
it's not animation though... macam best jek...harus tengok..

hantumakan said...

haa, tu lah, masa tu ingat ending kartun dia kat wayang, but rupanya they make juga ending katun, and the wayang one is acting one onenye, but i didn't know jika the wayang acting2 one stay loyal to kartun version or not..

gonna tengok too, hehehe

Mazu said...

i see..... samurai jack tak nah on air kat tv kan????? yg pernah saya tgk kat cartoon network je

hantumakan said...

pernah gak dedulu, dulu le, tu yg wonder apa dah jadik ngan samurai jack tuh