Thursday, October 15, 2009

Kiddos sports day

aku tak berapa nak ada mood nak update, time of the month bila fikiran aku kacau and aku lebih suka membuta and slogging and be laaaaazee, hehehe .. just for the sake of updating, aku dah berjaya puasa 5 days out 6 puasa enam, aku nak bangga, hehe, sesungguhnya aku tak pernah lagi berjaya puasa 6 seumur hidup, dalam 5 tahun kebelakangan ni effort aku bersungguh tapi slalu kecundang di saat akhir, namun bila dah bulan ramadhan, aku takde la siksa sgt nak puasa ganti.. harap2 tahun ni would be the year aku akan berjaya puasa 6, hehe, tinggal sehari je nok, kalau tak dpt, tak tahu le nak kata apa..



topik lain, anak aku bersukan semalam, sukaneka di selut lumpur, sampai ni hari aku blm cekidaut hasil lumpuran kat kasut, stokin and sluar sukan dorang dlm bilik air.. seperti biasa, lagipun aku dah pernah berikrar sbelum anak aku skolah dulu, yg aku akan menjadi supporter tertegar mereka pada hari sukan, walau hubby dude tokleh dtg sebab dia tokleh cuti, aku pi jugak ngan nad sambil menyorak dan snapping pictures bagai.. ini adalah gambar merek beraksi


Yassmine kat balai menunggu, macam nak naik kapalterbang la pulak, budak depan dia namanya yasirah, dia dok tingkat bawah umah kitorang aje, hehe, dia adalah rival anak aku kalau waktu peksa, last year lain kelas, tahun ni sekelas lak, she always nombor sa depan anak aku, sbg contoh tally marks last year, dia number 3 anak aku number 4 (untuk sluruh darjah satu le), this yearnya peksa penggal lepas, min number 5, yasirah number 4, hehe, so, kitorang suka la saiko yassmine guna nama minah ni, hehe, sajaaa.. takde kerja.. hehe

ni si soraya lak, aku yg suruh dia singsing sluar tuh, tak sanggup aku tengok padang lecak, sebab aku tahu aku la bibik tukang basuh baju kat umha kan.. hehe, oh, dia umah kuning, tapi skolah tak suruh beli baju ni tahun, so, bila time sukan terpaksa le pakai t-shirt sunway lagoon min, bleh le, kuning gak



yeah, soraya's event up first.. nama sukan dia pening2 sebab cikgu dia pusingkan budak 3 times before dorang lari, eh, soraya kata 5 times, gilo apo, nasib baik takde yg lari pi ujung padang, hehe
min's event, bebetui slepas soraya's.. game min tak best, sebab nak kena leret bola kat padang lecak, apa kes, ada sorang budak cina sungguh berhati2 mengelak lecak bagai and she stays pristine of lumpur, yg mahal team dia dapat number first.. hehehe.. and team yg dpt number 4 ada yg nangis.. ini le dah kelas 1, ramai over-achiever and cant handle lost, aku wonder gak kalau min yg tak dpt medal tu hari, sure monyok 2, 3 hari..

soraya time beratur nak amik medal, dia dpt silver... yeah, happy she's happy (tipuk, slalu omak eh yg lelebih dr anak..) takde gambar atas podium sebab lense kotor lak and gamabr blur, mencik.

min with her bronze, hehehe, yippie..
well, all went well, and kitoraang balik ngan happy..
itu saja hapdate bohsan aku.. sapa bosan angkat tangan, aku bosan, walau pi sukan best tapi hapdate ni bohsan.. hehehe






2 comments:

kucingorengemok said...

dal (eh pepandai kasik nama manja, kang adik ko nak panggil apa pulak), aku dulu rumah orked-biru, ko apa? sure la dalia-kuning kan?

hantumakan said...

iyoo, hehe, aku tahu ko umah okid, aku cengkelat, senyum2 ngan cikgu halina, sebab nak poyo nama dalia umah dahlia juga(padalah memula aku umah lain), jelek kan, haha, khairaniza umah ijau-teratai kan, korang la suma kuat lari..