Thursday, October 22, 2009

The most important meal of the day

aku pernah dengar dan baca, sarapan itu penting, it fuels yer day.. and it curbs yer nafsu makan yg come lunch hour akan lapaq gila kalau tak sarapan, so that you can make good food choices, hehehe..

so, tu hari seperti biasa, aktiviti rayau di tesco, and tempat persinggahan kegemaran aku buat masa ini adalah trolley tempat letak makanan yg packagingnya rosak/ expiry date hampir datang dan seerti dgnnya.


aku jjumpa merekaa berdua, hehehe, sorang dah nak lupus, 28 oct ini, lgi sorang lak kotaknya dah tertempel plaster, i guess curious hands and mind telah menodai katak itew..



ini harga discounted


kalau korang perasan, ada tanda selotep di situ..



tapi isinya dalaam plastik begini, ada banyak plastik kecil di dalamnya, jadi ia tidak spoilt.

Lauk dinner malam tadi, ada gunanya leftovers ye.. :)




kita letakkan lauk itu ke atas dutch crispbakes, menjadikan ia open face sandwich



dan kita amik tuna in oil, letakkan atas dutch melba toast, letak tomato buah dan cili merah hiris kekecil, spat some sos cili


dan kita sandwichkannya.. :)
Itu cerita breakfast saya, bagaimana dgn anda? adakah nasi lemak telur goreng, sambal sotong atau paru menggamit?.. lontong, mi goreng?


10 comments:

Nabil Fizri said...

hunga2!

kucingorengemok said...

does it REALLY curb nafsu makan masa lunch? kadang² je, kadang² lagi tak pun... tu la agak bahaya, kang sarap lontong la bagai, lunch nasi ngan asam pedas (kalu dapat pari mau tambah 2 pinggan pulak), haaa cane?

[this is more macam lecture pada diri sendiri, hehe, thank god kl susah jumpa orang buat lontong sedap]

hantumakan said...

nabil - tengs..:). meh makan

KOG - same goes to me actually, kalau breakfast sodap, jumpa lunch lagi sodap aku balun aje,

by the way, have u tried lontong klang?.. not a dissappointmentlah, mcm tu jugak lontong kat tmn andalas tuh,

Tijah said...

nok. anak aku semlm tiba2 mintak lontong. aiseh. cam leceh la nak buat plak nih...

julie said...

cantik open sandwich ko.. nampak gojes untuk dibaham..

hantumakan said...

tijah - kalau aku, sure aku dah beli, muahaha

julie - aaaw, i blushing la, ahaks, mcm la kau kata aku yg gorjes

Che La said...

kuih sringgit teh o satu

hantumakan said...

wa che la, diet ke?.. :)

geraugebang said...

Hari ni breakfast ayor je. Sebab bangun lambat. Kelam kelibut. Rasa nak pitam tunggu ke lunch.

hantumakan said...

waa, akak, tak payah le fengsan, :)