Saturday, October 24, 2009

The Reason Why, Dude,

gambar di park, taken by hubby dude yg berdiri, aku menjulur kaki membaca buku citer pinjam from my sis, aku nak lengkapkan Dan Brown's saga

aku teringat, suatu masa dulu, beberapa kali, aku telah membuat proposal ini kat hubby dude.. he said flat 'no' setiap kali juga.. if I pressed why, dia macam 'what? ain't it obvious.. request aku gila..'

mmmmmmmmmmmm

apa yang aku mintak2 sgt tu?..
berlian karat?.. hehe, tidak..
keter sport?.. bukanlah..
bukan hal duniawi le

I asked him to write me a letter,
something that I can opened bila dia dah takde,
if happens dia pergi dulu before me.
of kos I'll write one for him,
dgn pesanan jgn kawin balik cepat sgt,
paling2 tunggu le pokok kemboja kat kuboq aku berbunga dulu
Ai tipu la awak, -chuckle-

i guessed it's a taboo thing for him
don't speak of something yg belum jadi
what's the purpose..
we still spend our days and night together,
embracing in tight hugs,
everytime we go to sleep..
n kalau in heated arguments,
kita let go the differences yg made us angry in the first place.
and laugh at the stupid reason..

but

sayang, my reasons are

immediately after you go,
that would be the time I need you the most..
macamana I nak compensate the coming days, yg I tahu yg u memang tak akan ada..
kalau u tinggalkaan I a letter, kalau pun bukan letters (aku mmg manusia over)
I had a piece of you, something that I still own
The nearest to having you back by my side.

i hope you'll inserted some jokes in the letter,
reminding me that
not having you around doesnt mean that i have to nangis bengkak mata..
tak perlu jadi sazali kassim selamat dalam ibu mertuaku..
I masih boleh ketawa..
then dalam hati,
I'll promise to be happy because you write so,
kalau I sedih tomorrow,
all I have to do is just read the sentences,
than I know you want me to be happy..

i hope you'll say you off continuing a better journey,
me stay to let the family business goin' on..
then when my time come,
we'll meet up.. :)

heck,
i don't know what I should expect from the letter I'm-asking-you-wont-be-writing,
it's yer letter..
yg pasti,
i just want to linger on something yours a little longer..
something i never set my eyes on, while u still ada..
it will make me feel like u're still here..

love ya
wifey..

:)

10 comments:

Tijah said...

apasal ko ni buat aku rasa cam nak nanges nihhhh...


baanggggggggg!!!


dan dan cari laki yg dah ketidoran sorang2 sbb bini bz berceting...

Red,Gold n Green said...

kak dalia, awat ada unsur2 citer p/s i love u ni???

ms ct said...

sedihlah kak....saya pun harap hubby write me a letter after he die...tapi itu adlah mustahil kak...ntahlah...hati dorang tak sama ngan kita....

Che La said...

tetiba jadi...melankolik...

hantumakan said...

tijah - haha, mode jiwang, nak buat camno, tpi kan nok, sayang laki best kan, dgn harapan laki juga sayang kita kembali spenuh hati..

are-t - ha! yeke?.. ai tak pernah baca lagi buku tuh, or watch the movie even, hehehe.. pegang buku saja pernah.. :)

ms ct - kan ct kan, takpe, pujuk sikit, mana tahau dpt nanti.. hehe, sepah2kan hint sana sini, mana tahu, mana tahu, it may pay off if we dont stop trying.

che la - :).. melankolik best gak sesekali,

geraugebang said...

Sayunya hati baca entry kali ni.Kak gerau pun selalu pikir macam tu. lately ni lagi pikir macam tu. Kadang kala malam tak pasal-pasal nangis kalau kenangkan benda tu. Tak nak bayangkan, tapi selalu terbayangkan.Adakah akak nak monopaus ke?

hantumakan said...

kak gerau - jgnlah sayu ye..takkan nak menapouse.. hehe

tpi kan kak, saya ada gud news, bersempena entry ni, laki saya dah stuju untuk tulis surat to each other to keep.. and every 5 years, kitorang akan buat new letter..

i'm beaming kejiwangan dan epi ni hari, hehehe

harap2 akak dan mereka yg lain akan dpt convince abang masing2 untuk turut serta..

julie said...

so sweett...

hantumakan said...

Julie.. :).. tolong jgn jilat entry saya untuk tahu rasa dia.. (sweet, getit?.. haha, lawak tolonglah too lame)

MK said...

saya terlewat membaca ini - anyhoo it makes my eyes berkaca2 gitu. rasanya husband saya pun tanak kot buat. but if he does.. sweet juer.