Friday, November 13, 2009

Anak Kucing Dah .....

Anak aku yang kecik dah mula petah cakap, cute okay dapat borak ngan budak2 nih.. sebab they will say the darnest thing..

cumanya dlm minggu nih favorite phrase dia is

'Anak kucing dah mati.'

tapi dia cakap dgn muka dan nada yang cute.
agaknya dia terdengar dlm 2 minggu lepas aku cakap ada kitten yang mati sakit kat bawah rumah.
i dunno.
should i me alarmed?
ke dia pun tak paham apa yang dia cakap.
alaaa, dia baru 3 tahun lebih..
bukan dia paham kot,
kematian=darkness, sadness, taboo, misery..

tpi itu intrepretation orang dewasa..

budak have unlimited imagination sampailah kita yang dewasa ini bagi mereka ideas..

maka kesimpulannya aku akan biarkan sajalah sampailah dia bosan cakap begitu.

3 comments:

afendi ariff said...

bdk2 br blh berckp mmg cam tu...mcm yg slalu aku ckp kt wife aku..."anak kita ni burung kakaktua!"....heh....

INTAN said...

wah rumah sudah dimakeover...berbaloi..baloi..
chantek beb..hitam itew menawan...

hantumakan said...

afendi - haha, samalah, aku pun kengkadang dok terpaku dengar si kecik ni mencecer saja

intan - tengs intan, ai rasa kembang kempih hidung, haha