Tuesday, November 3, 2009

good food guide

aku pernah cakap tak aku serious magazine reader?.. ini adalah buktinya, hehe, buku kecik ini come together dgn majalah flavours.. kau tengok banyak mana aku ada?.. kengkadang kalau nak jalan, aku lupa yg aku ada buku ini, kalau tidak, sure making it quite interesting kalau nak food hunt kat tempat yg kita tak pernah pi, betul tak?.. mcm hari tuh, aku pi kelantan and trengganu, aku patutnya sudah slongkar buku2 kecik ini..

buku ni dikategorikan ikut tempat, kemudian kat dalam dia dikategorikan ikut jenis makanan seperti chinese, indian, malay fare, tapi mungkin kerana most flavours readers adalah chineses dan mungkin kerana chineses lagi poyo dlm bab cari makan, ada certain tempat didominasi oleh kedai makanan mereka, but well ada jugalah termasuk barang 3,4 good malay kedai makan..
sebagai contoh, kedai ini yg di warwarkan oleh KOG dalam blognya..

begitu jua kedai ini..


wokeh, wiken ini kami nak ke cameron (again?.. hikhik), so, kali ini aku tak lupa menyelongkar.. yeahh, be redi kay, tokeh kedai.. :)




4 comments:

kucingorengemok said...

blog aku tu asal²nya nak buat gaya camni la... tapi tak cukup menjelajah nampaknya

Tijah said...

nok. kirim koriande leaves?????

hantumakan said...

kog - okay le tuh, mmg sama pon, penuh ngan kekedai makanan..

tijah - hahaha, kau nih, seriyes ke?.. sampai kat snawang tuh dah rupa apo lak nanti.

Tijah said...

hahaha. aku memain je la