Monday, November 9, 2009

Jalan2 cari makan di brinchang,tanah rata@Cameron Highland

Okay, kita akan buat jumble up review saja pasal makan2lah ye
honey di pasar malam brinchang, beli honey dalam botol, u will get the honey comb skali.. hehe, value ke tidak for money saya tak tahu, but rm15 for a medium tub with 2rows of honeycomb, it looks cute okay
Raju's strawberry farm. waffle with all the frills (strawberry compote, chocolate sauce and whipped cream) rm6, a bit mahal kan, korang tak tengok lagi rege a teapot of tea with 2 scones, rm12, terus aku meracau nak buat scone balik rumah, tpi bila dah sampai rumah terus malas, hahaha

apollo tea, harga lupa but kedainya just tepi jalan masa mendaki cameron highlands dari simpang pulai, just at yer left side waktu mendaki, maybe the second kedai kot.. but if u missed it, boleh ke strawberry moment di brinchang, it still the same kedai.. :) .. (kedai yg dibelah kiri itu ada jual pelbagai strawberry by-products, and ada nursery/taman/hydroponic tanaman juga. Got a big giant tortuise(kura2) juga kat kawasan makan dia.


ice lollies, kiri passion fruit, kanan strawberry, satu singgit. like the passion fruit way better.



marble cheesecake, not bad, just okay




blueberry cheseecake, just okay juga
okay, ada beberapa kedai tak featuring kerana aku tertinggal sd kad, hehe, kami bersarapan di kedai zainab sam di tanah rata, deretan kedai makan ala2 benteng kat belah kiri jika dari brinchang.. sarapan yg sedap. ada roti canai, nasi lemak dan pelbagai malay breakfast fare..
aku singgah di T's caffee untuk nak makan scone strawberry tapi malangnya kedai dia renovate, disini sepasang scone berharga rm2.80 with all the frills, butter, cream and jam. so, ya, value for money, tapi aku tak dapat nak makan..
itu saja kisah makan2 di cameron.





8 comments:

afendi ariff said...

aku penah buat gila mkn scone kat Raju's strawberry farm tu...haram rasa mcm bahulu je...heh!

hantumakan said...

hahaha, so aku tak rugilah tak beli nih..

aku tengok dobleh hinggit tuh, trus aku tak hingin, baik aku buat sindri walau aku tak pernah buat, haha

geraugebang said...

best nyeer kek. Hayooo, banyak buih la itu air.

hantumakan said...

akak, agaknya dia letak super busa kot, hahaha, kat air tu le

kucingorengemok said...

apolo tea itu aku maauuuuu! apasal aku rasa takde kedai makan memorable sangat kat cameron ni (as compared to, say, kota baru ke), which is sad considering udara-nyaman-suasana, semua dah A... kalu takat makan stroberi je pagi ptg, tak larat lah

hantumakan said...

haha, but 1 kedai kecik kat kea's farm and another kat kaw. rose farm kot makan simple sedap jugak, kau order teh tarik and spinggan mi goreng panas baru masak, aisey babe, sgt enak .. hahahaha..

but ya, kalau u're trying to find memorable dish yg masak luar biasa dri biasa, mmg takde la kot.

Hazel Anuar said...

tak salah sy, tea shop yg nk mendaki ke cameron tuh bharat tea shop kan?cheese cake dia sedap.harga?blh thn...tp T's cafe will always be my fav.suma mknn dia best.scone kt situ pun terbaek wokk..lg satu my fav food, keledek madu kukus dgn cendawan goreng kt psr bwh equatorial..tgh2 sejuk tuh, mkn panas2 perghh...

hantumakan said...

hazel, bharat bukan, itu bila kita dah belok ke kanan.. :), i mean ini while still daki before sampai simpang cameron tuh, bharat too xpensive, i'll cry just mengenangkan buying the food there, hahaha, saya cheapskate..

saya frust juga tak dpt mkn di t's cafe, hopefully next time going there, tercapai le niat tuh..

kledek madu mmg sedap, so is the cendawan, my newest sampling was the lily buds, crunchy lagi sedap, hehe..

dtg2lah slalu, boleh cerita food.. tengs for the comment.