Monday, November 16, 2009

JOGATHON


Hari Ahad itu, saya suami isteri telah mencemar duli -achewah, baru pergi galeri, prasan royalty la kan, haha- untuk turut serta dalam acara jogathon sekolah anak, hehe, i dari awal masuk memang tak mengharapkan hadiah, tapi laki i dari awal dah gila kuasa nak jadik topten, hehe
tak ramai pun yang daftar, tapi atas semangat supportive dan soccer mom yang sporting, i turut serta juga walau anak i dah survey dan berkata dengan nada simpati


'ma, jgn frust ye kalau mak orang lain takde, sebab min dah tanya, ma aje yg nak masuk dri kelas min,'


cheh, semangat i tetap mantap nak pergi juga, hehe



itu dia rupa si gila kuasa, hahahaha, ambil hadiah, dia kata dia dapat nombor tujuh..


tpi tang dpt hadiah, dia dapat nombor 5.. blagak la kan, blagak la kan kat i..

waa i kagum okay dgn hadiah, seumur idup i tak pernah terasa terhingin nak beli luminarc yg overprice ini, i hanya akan beli pinggan di kilang reject kat ayer itam, hehe


by the way, i dapat nombor berapa?.. i memanglah kat belakang, bila dah sampai ada hati lagi nak melapur kat meja urusetia, terhingin tahu nombor berapa?.. dah kena rebuff siap kata, nombor sudah penuh, dengan cikgu sikh, tak perlu berkasar dgn i, i sedar diri, hehe.. i dah kata,

I MASUK BUKAN NAK MENANG!


tpi tatkala nama dipanggil untuk amik hadiah, i dapat the sacred number 10, rasa nak pitam i taw, hahahaha and dapatlah hadiah voucher JJ RM10, sapa nak bagi kan tak tentu pasal, tengs sekolah, i lap u, next year i trained untuk dapat tempat err 9 ke atas kay, hahahaha



14 comments:

Tijah said...

wah hadiah bebaloi2 kannnn? luminak lagi. mentang2 dekat nak raya aji...

hantumakan said...

ha'ah la, berbaloi-baloi, hehe, walau laki yg dapat, minik dia yang terkinja, hahaha

dude said...

luminarc ni mahal ke?
kalau mahal, jangan lupa bagi kat aku buat hadiah kawen k. ;)

geraugebang said...
This comment has been removed by the author.
geraugebang said...

mahal gak kan? tak kira la mahal murah, yang penting,dapat hadiah, dapat hadiah maknanya free. syiok apa kan, kan kan.

hantumakan said...

dude - takpe dude, aku rajin pi kedai pinggan reject kat ayer itam, aku belikan kau kat situ je, kalau kau terjatuh and pecah pun aku tak kecik atie, hehe

kak gerau - iyolah kak, kira mahal kot, walau tak check harga, main budget aje, tapi yg penting free (by the way, kita dah baca pun komen ahkak sbelum nih, awat delete?.. hahaha)

kucingorengemok said...

yaaa, menang hadiah sambil berlari² kuruskan diri!

KecIk said...

tahniah2...

PUTUBAMBU said...

uish..best tu..dapat set gelas baru..

ok jugak le tu..dpat RM10 voucher.. daripada tak dapat langsung kan...

kalau putu yg dapat..dah senyum sampai ke telinga dah..! hehehe..

afendi ariff said...

keep it up soccer mama!hehhhh....

hantumakan said...

kog - eh, mana ada citer nak kurus ni.. ada ke?.. hehe, urat ketingku sumer kejung sampai ni hari..

putu - kan, saya pun rasa best, haha, walau hanya rm10..:), tpi rasa berbaloi-baloi, tak sesia pilih untuk turut serta.dri dok memerap kat umah

afendi - tengs , sure punya

hantumakan said...

kecik - tengs.. :)

Ita Shadila said...

jogathon nih aper ar? jogging secara marathon eh? yg budak2 dpt kad utk mintak derma tuh, ada kene sign2 tuh.. apa nama dia pulak ar?

hantumakan said...

iya kot, jogging kawin ngan marathon..

dermathon, kalau mintak derma , hahaha, buat lawaklah