Thursday, November 19, 2009

SALMON STEAMED WITH MIXED VEGGIES

help, i'm in a dire need to put off weight, hehe, serious, all this cooking and eating sgt menempel lemaks dibadan taw, kadang2 jeles amat tengok kawan2 yg slim mlim, hehe

tapi asik jeles takde tindakan mana boleh kan, tu hari jon diari kurus, lepas tuh dpt put off almost 3 kilos, tapi kemudiannya lutut sakit kerana asik senam sakat buat all the lunges tanpa beringat, brenti dan tunggu lutut baik, lepas tuh trus lupa all the good eating habit and the excersize routines, trus naik berat badan lagi tinggi dri sepatutnya, kwang kwang kwang.

so, i have to start somewhere sbelum berat ini akan naik lagi, aku harap akunya main priority untuk mendapatkan berat badan unggul, bukan nak jadi kurus, that might be a long way to go..


steamed salmon with ginger, patutnya letak lemon, tapi kerana aku malas nak carik dan lapar, so, lemon dilupakan, letak garam dan black pepper juga.
sedap ke?.. well, i'm grew to like the salmon's taste, hehe, and makan pun ngan sos, maka yes i enjoy it, but it might be an acquired taste.. :)

5 comments:

kucingorengemok said...

smoked salmon sangat sedap...

eh, aku rasa cuaca sejuk menaikkan berat badan semorang! don't be too hard on yourself (tiru ayat ko), nanti musim panas kita kurus balik, haha - konfiden :)

Tijah said...

wohhh! aku lagi suka ikan kembong di stimkan...setappp

hantumakan said...

kog - haha, poyo saja cuaca sejuk menaikkan pounds, aku dah naik sbelum musim hujan lagi, hehe, and aku sure musim panas nanti lemak tu pun tak mencair skali,

aku tak pernahlah makan smoked salmon, tisk tisk, tapi i take yer word yg ia sedap

tijah - ikan kembung stim sodap makan ngan ayaq asam letak cili padi, tomato and bawang bosa sama kicap, aku taknak makan nasi tadi, alemak, tergugat akunya iman teringat ikan kombung.

xiiinam said...

Wahhhhh...nampak memukau....hujan-hujan ni...




Pssst; Terima kasih atas kunjunganke xiiinam

hantumakan said...

:), tumpang gembira ahkak saja, best tul anak pandai2 kan..