Monday, December 28, 2009

The A, B, C of hantumakan

okay, okay, aku takde kerja, hehe, dgn ini aku akan menghabiskan masa petang aku dgn buat kerja tak dapat gaji untuk mencari A, B, C of hantumakan.



A- appa, amma,standard le, sapa tak sayang parents, hehe. walau aku ni adalah pernah dalam kategori rumaja rebel (retiba prasan james dean, rebel without a cause, hahaha), deep inside, hendak memuaskan hati ibubapa matters big time



B-buku, buku, buku,aku takdelah rajin sgt membaca, lelagi sejak ada blog and fb, mnempel saja muka dri bangun tido dengan air liur basi depan skrin (okay, takyah bayang, sumpah hodoh), tpi tidak juga malas sgt sampai tak pernah baca buku, tpi yg feliknya masa blajar buku skolah/blajar sumpah bersawang tak pernah baca. skang seperti diketahui umum (tokleh blah, prasan kau ni) aku suka kumpul buku masakan, and fool proof novels pasti sedap, tpi blum pernah baca sophie kinsella, best ke?. lupalak .B for blog too. okay, saya suka blog saya, blog saya adalah extention diriku, achewah, macam tag barangan kecantikan wanita lak.

C-cuti-cuti Malaysia, sumpah sebab musabab utama adalah tak punya uwang nak barukan passport untuk keluar negara. mahal seh sampai 5ratus, masuk anak2, baik duit tuh buat jalan2 pi negeri bersebelahan. best apa pi wakaf che weh, port dickson, cherating (asalkan kau tak ikut party under the moon tuh), bagan lalang, sri gading (kampung aku adalah historical place okay), haahahhaaa, telok panglima garang, nama town aje dah intriguing... hahahaha

D-dang, dem %&*^#seperti yang aku kata, aku tak againts profanities, sebab kalau kau marah dpt carut sikit2, sedikit sebanyak dapat menyejukkan hati kau, hehe, tapi aku benci la pulak kalau tengok orang kalau bercakap selang 2 perkataan cakap 'p*%i', selang 3 perkataan cakap c*&%$i', okay, itu sungguh tak cool sebab kau dah salah guna profanities, bukan untuk tujuan menyejukkan hati, tapi untuk tujuan menjahanamkan bahasa. achewah, tetiba feeling polis bahasa, padahal tatabahasa berterabur masuk longkang.


E-eh, alamak, aku nak tido,esok ajelah aku sambung, laki aku pun nak guna comp, mata aku pun dah mengantuk.

adios peeps, till later alligator,

ps-ita, aku berjaya mengkotakan janji untuk update, hehe, dah, okay, even.

"_", okay, awat mata aku dua titik rapat, tak make sense okay

5 comments:

Ita Shadila said...

ahahhahaha.. yer mmg berjaya kotakan janji

sophie kinsela nyer crita adalah chic lit aka gedik, berangan jd kaya or kawen dgn org kaya.. tidak akan menambahkan ilmu di dada tp sesuai utk org yg ske berangan cam saya

am still waiting for sultan brunei to propose jd bini no 3 --> see told u saya kuat berangan.. perlu diingatkan masa berangan tangan jgn letak kat dahi or pipi, nanti byk jerawat

nurulhuda said...

Hahah x aci la smpai e je! Terbantut niat kak n nak ngular.

hantumakan said...

ita - hahaha, still brangankah mahu kawin sultan brunei?.. intriguing.. fasinating, hahaha

kezen- weh bukan kat kb ke?.. nanti petang nanti bakal sambung kat F, okay sabar, okay.. hehehe

nurulhuda said...

my cabin got wifi. hahaha. aint that just lucky!! :D so leh men phone sambil golek2 baca blog and komen sekali :P

thx for the part 2!

hantumakan said...

wah, adakah ber i-phone, wahwahwah.. :)

u take care kay