Wednesday, December 2, 2009

JINXED



okay,
kalau bad luck berpanjangan,
ada tak rasa mcm gargamel watak jahat dlm smurf yg kepala diiringi awan mendung hujan sambil dipetir.

ada tak rasa macam series of unfortunate event..
ada tak rasa macam kau dicoba ketahap maksima..
are men made to break at a point?

okay, aku jinx for two weeks ini,
aku rasa macam malas nak pikir,
but ya, the cycle just blum break lagi..
sebab malam ni aku dah memanjangkan bad luck famili nih
backing out my car nak amik hubby dude kat tempat kerja
aku telah melanggar bumper and plat number depan kereta laki aku..
bumper tak pecah but hood kena seget sikit..
tihtihtih.. ~nasib baik keter laki sindri, kalau keter orang, mahu aku kena pepah ngan parang, nehi nehi ~

Ya Allah, ampunkanlah dosaku,
Kuatkanlah imanku,
semoga aku ini sedar yang Kau memberi cobaan,
Kerana sesungguhnya aku mampu menghadapinya.
Just need a bit of soul searching and reflecting.
Amin ya Amin

6 comments:

kucingorengemok said...

o my god, bestnya gambor! tolong la kalau ada sesapa boleh supply cd/dvd smurf, jual kat aku... cycle bad luck kereta aku lom abis² sejak bulan 5, maybe yours is just the beginning? heheh sedap je takutkan org >:)

hantumakan said...

woh, lama gila tu dri bulan 5, okay, skang aku dah mula takut..

haha, manalah nak cari smurf dvd/cd, no idea, hehe

kucingorengemok said...

mei-dis 1)kena rempuh dari tepi- bumper tanggal sebelah (serius bukan salah aku), 2)aircond rosak, 3)minyak hitam melimpah, 4)tempat air bocor, 5)rpm takmo turun, 6)enjin tak hidup [rupanya bateri kong], 7)tayar termasuk dlm body kete sbb lower-arm patah= dan aku tersadai kat TENGAH² jalan kl selama satu jam stgh, kete tak boleh tolak ke tepi sbb tayar dah stuck- nak lawan? hahaha >:)

hantumakan said...

woh, sure kalah camnih, mintak2 le tak sampai mcm tuh, sian kau terkandas begitu skali, habis tuh kena tow ke?

afendi ariff said...

hantumakan: keta je calar...bkn tubuh badan...kira alhamdulillah la tu!sabo byk2....nnti 1 ari itu jin musti lari jgk..tak mahu dok lama2 kt hantu mcm ko ni...heh!

k.o.g: dia mtk tukar baru la tu...tak paham lagi?

hantumakan said...

afendi, hahaha, ada pekdahnya jugak nama aku hantu kan