Thursday, December 10, 2009

MAKAN PASAR MALAM JUGAK BEST

ada tak korang rasa, makan pasar malam jugak yg value for money, yg rasanya authentic, sedap tak dapat di'replicate' dek kedai2 berhawa dingin, kedai lawa pakai lampu IKEA, aku slalu rasa mcm tuh.. :)

dulu masa aku jadik supir hantar amik laki tiap hari, kalau hari selasa, slalu carik gerai acik ni kat pekan Telok Panglima Garang, pecel dia pedas berapi tpi sgt sedap, ketagihan bak kata orang gitew.. last week buat request kat hubby dude suruh beli, minggu ni beli lagi, nampaknya ketagihan ni akan berlarutan ke?

kerabu - rm1.00

pecal - rm1.00, serious tersedap, pedas tapi sedap

ketiwol, haaa amik kau - rm1.00
makanan manis, kata makcik tuh buat dri ubi, tepung ubi, ke ubi kayu parut ke aku tak sure, merah tu from gula melaka kot, and letak kelapa parut some more, tpi kali ni rasa dia ada felik sikit, pahit2 gitu, agaknya ubi kayunya something tak kena kot.


nasi ambang - rm4, sedaaap, pertama kali makan nasi ambang di selangor yg mengimbas kenangan nasi ambang di parit raja, batu pahat :), ngehehe



nasi ambang gerai lain - rm4, pun sedap, last week ayam kicap, this week ayam goreng rempah pulak, lagi sedap last week


oh lagi satu bergedil - rm1.00 dpt 4 waaa, murah tuu




kesimpulannya, dengan hanya tak sampai rm20, perut akan jadi boroi, hahaha, beat burger king at any day kan

11 comments:

Lya Colours said...

huuuu sedap nye nsaik ambang
da lame x mkn
sbb kat melaka x penah jumpa pon org jual

hantumakan said...

mai la turun johor, dekat aje ngan melaka.. hehe

Tijah said...

giler murah kan? aku pun ske layan pasa mlm, pasa tani. 10hengget pun puas makan macam2

julie said...

kerabu dan pecal tu, huyyoh! menggegar jiwa tu.... 'ai' adalah sangat jeles...

Daun Bidara said...
This comment has been removed by the author.
Daun Bidara said...

nampak macam sedap ni

hantumakan said...

tij - kan tij, aku teringat stori kau pasal makcik lembab jual kuih yg PR fail tuh, hahaha

julie - org tua gak masak sedap, sure takde main sukat kan, unlike me.. but hell ya, prektis mek perfek.. :)

daun bidara - nampak dan kompom sedap.. :)

Ita Shadila said...

woh! banyak nyer gambar makanan *rambang mata*

hantumakan said...

ita - aaargh, sendri tengok bangun pagi juga sendri lapar.. :)

afendi ariff said...

mana tadi?telok panglima garang?hari ape?selasa....

er....jauhnya dr rawang!

hantumakan said...

haha, kalau dri rawang takyah la carik, jauh tuuuu..