Tuesday, December 1, 2009

SAIKEE@434-opposite bus stand bentayan muar

singgah di muar di pagi raya qurban , kononnya nak gerak awal pagi, tapi tak termampu nak menempuh perjalanan dalam keadaan mengantuk, bahaya seh, maka gerak dari Klang selepas subuh dan hari dah terang..*--*, my sis said that she'll add another 6 hour to the said Departure time for my family, hehe

okay, aku baru tahu adami adalah produk pure muar, aku mati2 ingat ada wannabe nak cuba buat pes mi bandung muar, and oleh itu aku beli and kasik kak kog terai sebab dia orang johor, hehe, so she'll have this standard of knowing cukup rasa or tidak.. :)
but kog kata machem ada sheshuatu yg kurang, hehe, aku la nak terai pes nya lepas nih

tujuan asal singgah di muar nak pi minum kopi di 434, and nak terai the coffee shop, marble cheese cake, sesuatu yg kurang, cant really pick what, maybe too dense for my liking
5/10


okay, masa ni ala2 rasa mcm best sebab bagi brown sugar .. okay, poyo kekdahnya, tak main white over-processed sugar, so masa ni mcm nak kata kedai kool


orange juice/mango juice that come straight from kotak, and it cost you rm3 per sa. overpriced, lelagi kat cawan yg slim mcm nih, mencik

3/10, for lacking originality and overpricing


roti bakar yg rudin kata kudukut kaya and butter, tpi rotinya rangup, itu according to aku, but i was never really a big roti bakar fan
5.9/10




kopi ais yg presentation menarik tapi sebab dah sakit hati dgn pricing dan performance food and ayaq yg lain sudah tidak berapa di appreciate dah, hehe, but rasanya a little bit too pahit than chong kok, so kalau ikut standard chong kok, rasanya tak sampai
8/10, more on rupa




the bill, a little bit at the steep side, sebab tak makan anything yg really heavy pun.
maka, ini adalah kali terakhir saya dan keluarga akan minum di saikee, oh, tapi kedai jualan barangan sebuk kopi agak menarik, tpi tak beli apa pun sebab dah rasa macam dilintahi tatkala minum kopi tadi. tpi saya beli adami laksa johor pes and mi bandung pes kat sini, juga uncang teh dilmah pelbagai perisa, jual satu uncang 60sen, tiba2 rasa mahal lagi, hehe





11 comments:

INTAN said...

dilintahi??hihihi..sungguh bombastik ayat itu...
yup rencah mee bandung tu kekurangan rasa udang..tak mantop..tapi bolehlah bagi org yg agak 'rajin' mcm saya ;)

hantumakan said...

waa, jika tambah udang sindri adakah akan berkesan? udang kering la kan?..

hehe dilintahi nak cakap mcm lintah le, blood sucking punya kedai, mencik

afendi ariff said...

'dilintahi' tu bkn mcm diraba-raba ke?mcm lintah....heh!

hantumakan said...

hish, karut aje mamat afendi nih, haha, karut gila

geraugebang said...

Walaupun darah daging ku berasal dari Muor, belum pi minum lagi kat kedai kopi ni. Kak gerau peminat setia kopi 434 n white kopi. Kenapa tak makan biskut kelapa dia.Banyak orang kata sedap.

Daun Bidara said...

dah boleh ganti maria tengku sabri ni

hantumakan said...

kak gerau - laa, yeke kak gerau, dok aim jugak kat meja cashier(biskut kelapa), tpi ingat tak sedap, frust, tpi kalau kak gerau tak pernah pi, takyah pi, beli aje yg pre-mix tuh lagi puas ati kot.. :)

daun bidara - hahaha, tokmoh le jadi maria tengku sabri

kucingorengemok said...

aku tak pernah terpanggil nak minum situ, tapi beli kopi berkotak²! apa lagi yang pakcik adami tu jual? heheh...

hantumakan said...

rempah soto, kari pelbagai, pes laksa johor,beriani,and mi bandung. ada lgi kot, tak prasan

julie said...

kan... sekarang kebanyakan peniaga makanan & minuman dijohor bela pet - lintah... sebab tu suka cekik darah... hehe

hantumakan said...

julie - butut butut, tiap kali makan luar pun rasa darah kering aje lepas tuh, tak sure kena hisap lintah ke kering sebab mendidih, hehe