Sunday, December 27, 2009

soraya dah 7 tahun

soraya baru saja sambut 7th bevday, seriously, lagi seminggu nak naik skolah, dia pun baru la terhegeh nak umur 7 tahun, since aku slalu cerita sejarah nama dorang tatkala entri bevday mereka, ni kali pun tak boleh tukar arah.. :)

Soraya Dean anak number 2 saya. Nama dia bersempena Soraya Dean model/pelakun iklan/pelakun sesekali tv dan movie, hehe, saya dok google gambar dia tapi takde..

saya mulanya nak nama soraya saja, sedap, tapi hubby dude nak the whole she-bang, soraya dean rudin, kan berirama, hahahaha

lagipun dia sdikit obsessed dgn soraya dean si model tadi, hahaha

maksud soraya/saraya adalah yang cantik.. maka saya berharap soraya aka membesar menjadi seorang yang cantik inside out, esp hatinya.

dia mudah ketawa, mudah menangis.
dia mudah rapat, tapi dia tak pernah hog or command and paksa rela orang lain untuk layan dia.. :)
dia suka cengkelat kalau orang mintak tolong, serious, the girl with all the alasan she could find
dia sangat prihatin, and the one who likely to point something usual, unusual and slalu come with a witty remark

dia juga sangat manipulatif, kalau she think she had better hand on the situation, jgn terperanjat if she plays all her right cards,
tapi dia juga mudah menjiwai, watak empathynya agak tinggi

saya slalu takutkan dia, kalau compare to yassmine, yang i have more keyakinan in things she choose to do, tapi kalau soraya, saya slalu minta yassmine jagakan her for me, macam masa dia nak masuk darjah satu early this year, but you know what?. she is just fine, all giggle and carefree going to school, so, kerisauan saya sudah tiada.

itulah kisah anak saya.

soraya and auntie lina menyambut bevday mereka. lina lahir on the 25th, soraya lak the day after.. so, only fitting mereka menyambutnya bersama, kan kan kan
the chocolate mud cheesecake I made for her. okay, mashmallow itu adalah sgt sedih berkumpul kat 1 sudut, hahaha, tapi that's the only flowery mashmallow yg ada dlm tub, bagero, takpe, next time, I'll adorn kliling the cake, biar nampak bunga2. hahaha

spotong ready to be ngap.


the only kezen from my side of family for the time being, pia and uncle midon yg muka sgt menyeringai..


oh, by the way, dlm dress pia ada belon, and uncle midon buat lawak ER yg pia nak beranak, and she's all giggle sgt lawak.


itulah kisah soraya menyambut 7th bday and lina's 14th bevday, hahaha, okay, aku tipu, adik aku dah ancient.


adios laslabos, aku dah ngantuk menaip at 2.30 in the morning.
till 2moro peeps, padahal skang dah malas update entri, main poyo see you 2moro.




10 comments:

leha said...

happy birthday soraya... moga jadi anak yg cantik luar dan dalam... nak cheese cake banyak coklat tuh... nanti masakkan tuk aku plak ye...

Ita Shadila said...

see u 2moro --> awas, sila kotakan janji..

afendi ariff said...

hepi besday...
suraya: bintang 7?
ke?

nurulhuda said...

i was hoping leh sample ur cake. cis kempunan sungguh beta. hhehhehehhe. maybe nxt time. soraya dean, happy birthday

Red,Gold n Green said...

happy bday soraya....sorry tak dpt mai kak dalia..dal bgtau lambat...saya dah kat rembau time tu

-dal- said...

the cheesecake sangat la mabuloso. Tolong jeles korang heheh

hantumakan said...

leha - hahaha, wah, tokleh blah, buleh kalau sumer boleh kumpul skali, baru berbaloi-baloi buat sebiji cheesecake.. :)

ita - hahahahaaa"pose tak nak kotakan janji"

afendi - suraya=bintang 7?

nurulhuda - sungguh tak kesampaian kan k.n ngan cheescake. :(


are-t - takpe, aiman tak kisah.

ina - tolong, tolong hidung kembang

hatim a.r said...

dress budak kicik tuh buat sendiri ke apa?adorable gila!

hantumakan said...

hatim - waa, mentang2 kamceng ngan rizalman.. :), ai bukan cari gaduh, bergurau ok

dress itu dijual di kedai baju baby reject, babygap, 40%off, tinggal rm27, berbaloi baloi kan, hehe

(sbelum u tanya, i dah interrogate adik i sebab kitorangpun suka kat baju pia, hehe)

afendi ariff said...

suraya tu mksudnye "bintang 7" ke?