Saturday, January 23, 2010

kawan-kawan, mari makan sambil cari uwang..

mari kawan-kawan dengar ini cerita.. :)

okay, aku malas nak nyanyilah, aku tone-deaf maka tak wajar aku nyanyi
nanti korang marah aku kalau hujan ribut petir melanda tanah malaya yg maha aman ini..

di sini saya ingin berkongsi berita, achewah.
siapa yg suka jalan2 cari makan sambil dibayar,
bolehlah menerjunkan diri dalam bidang ini.
okay, bakat yg perlu ialah makan fast food tanpa jemu, dan perangai ngada2 yg mendambakan servis sempurna (okay, bukan servis badminton ye adik semua)..
okay, part ngada2 tu over exagerate, adalah susur polisi syarikat fast food tuh kau kena ikut, kau jgn ingat korang makan kedai 5 stars pulak, mintak bukak napkin atas riba dan sebagainya.

siapa yg mahu kerja sila ke sini..
sesungguhnya saya sudah hampir 2 tahun kerja cari makan ini, hahahaha..
tapi kalau kompeni nih buat taik ngan korang, jgn lak tuduh aku yg perangkap korang okeh.
segala soal jawab berkenaan perkerjaan ini bolehlah disuarakan/type di bahagian komen..

4 comments:

afendi ariff said...

lumayan ke?

hantumakan said...

afendi, okay, langsung tak lumayan, haha, kau makan dorang foot the bill for 10, upah another 10, kengkadang ada premium job, dorang upah lebih.. but, as i say, they pay u to eat. only that adalah specific menu u have to order.

eg
kfc=dinner plate, snack plate, nasi ayam combo, fillet burger or zinger set, kau kena mintak resit and kat resit tu kau tokleh order more than one, kalau kau makan ngan family, kau order le separate.

kfc job permonth max 5 different franchises.

ada anw, mcdonald, pizza hut and shell juga.

MisZ DeAnNa said...

tumpang tanya,

keje makan2 tu dorang ke yg tentukan branch mana yg kene pergi ek..

hantumakan said...

misz: wokeh, TIDAK but the availability of the place for a project mereka yg tentukan.

begitu juga dgn timing and pilihan take away, dine in or drive tru.

eg - KFC KLCC, 12.15-2.15, take away.
so, it's up to you kalau nak buat or not.but kalau nak buat, it has to be the exact project, take away at said time at said location.


but kalau mereka terdesak nak siapkan projek when it's end of the mth, they will give u a call, and sinilah dtg premium job offer, yg mereka akan offer lebih (eg, xtra RM20 ke)untuk anda buat specifik kedai yg belum siap itu.

:)

oh, by the way, anda tidak perlu kluar uwang except untuk membeli makanan kfc tersebutlah.

u will get yer pay untuk say, bulan januari pada 22 februari, begitulah setiap bulan. every 22nd u will get yer last mth job's pay.