Sunday, February 21, 2010

chocolate pear scroll

assalamualaikum. wiken ini suami saya jadi budak yang saaaangat rajin. dia masuk dapur lagi with occasional jeritan bertanyakan kepada isterinya diMANAkah kebanyak barang yg dia perlu untuk buat resepi baru dia, ngeheheheee

ini doh scroll habidud saya...

okay, amik kau, balingan sakti.. okay berdasarkan ini sila jgn buat konklusi habidud saya buat pizza.. tidak tuan puan, dia buat scroll mcm scroll sejarah yg orang guna buat cari harta karun itu.

doh tadi sudah ditaram dgn penggelek, bagaimanakah habidud dpt rectangle yg sgtlah tajam bucunya?.. dia pakai pembaris untuk ukur, tak tipu.. saya sumpah ini cerita benar.. :)


silalah tabur pear sagat di atas doh tadi..



scroll yg sudah digulung dan dipotong, beratur redi untuk masuk ke dalam oven..




dah siap pun.. silalah cucur dgn pes koko..
:)

8 comments:

julie said...

wow! teruja tengok balingan sakti a.k.a maut suami anda.... syabas!! nampak sedap.... :)

Ita Shadila said...

balingan sakti sungguh tableh blah.. syabas inspektor sahab, syabas... ahahah

Lya Colours said...

wahh menariknye makanan itu. sy x pernah lihat
kamu dan habidud ni sgt rajin la

hantumakan said...

julie - hahahaaa, tengs

ita - hahaaaaa, vavaavaaa, boleh tamil +hindustani?

lya - waaa, tuan empunya diri juga rajin gitew..

leha said...

leleh lagi air liur ku.. seb baik tak peknen...

afendi ariff said...

pear & koko?
sedap ke?

hantumakan said...

leha - weh, dtglaa rumah kalau rajin

afendi - pearnya dah tak rasa pear sgt pun, since dia jadi caramel bila dibakar

Neny said...

wah, sgt mengancam itu roti (roti ke?). Apsal x tepek resepi?