Tuesday, February 23, 2010

it just dawned on me..

ewah, tajuk mcm poyo.. main budget aje makna, hehe, ahh, lantakkan..

ai baru prasan yg bilamana i tepek gambar makanan, maka trafik di blog ai akan meningkat.. wahahwah, so, kalau aku meroyan tulis mende tak ingat mcm perempuan ilang akai, korang semua tak sudi le baca blog aku nih, hehehe.. *_*`, adaka ahkak macam itu?.. malu la gak, hehe.. tak kisah le.. mana2lah yg korang suka, tiada paksaan disini..

kawan ai mother-to-be mintak idea untuk cari nama anaknya.. anaknya dipercayai bakal keluar seorang baby boy.. any idea.. mesti bermakna baik semoga anaknya juga bakal akan jadi orang yg baik2.. well that's a good start for any baby rite..

ai suka nama Gamaliel.. okay, gamal itu in arabic bermakna unta, so how?.. si unta ya habibi.. cross that name.. chait ~semua ini kerana terpengaruh dgn entri hanis zalikha yg post utube budak indon nama gamaliel yg cute super sgt sedap suara~

oh, malam tadi i got really pissed ngan one of kiddo yg blajar dgn i.. dia kalau hantar kerja hasil kerjanya tak pernah sekata.. kalau buat dirumah perfecto, kalau buat time blajar ngan ai semua masuk longkang, ai tahu dia selak jawapan blakang or kadang kala kira pakai calculator, dah ditegur baik2.. serious baik, macam p lamlee pijak semut pun tak mati.. (betul ke semut kalau dipijak tak mati?).. tapi setiap kali buat teguran, dia akan buat gaya merajuk simpan semua buku dalam beg dan pi main, bila i tegur katanya nak main sekejap.. maksudnya langsai le tu sampai time baik, in fact, kalau ada boulder/cobaan dalam soalan pun dia akan tukar subject/buku lain, taknak move forward eruskan buat subject tuh.. mak dia teringin sgt tengok dia naik kelas since skarang dia dalam kelas last.. ai lak gelabah sebab tarikh periksa makin hampir.. camno nak ahkak lagukan kat omak eh yg anak dia refused to be help..

maka malam tadi untuk julung kalinya i sound budak itu kaw kaw punya.. ahkak kalau marah akak akan meraban in english, ontah paham ontah tidak budak tuh.. well, berdarah welsh katanya (eh lupo, jowo lah, hehe).. but seperti biasa, everything in english sounded bombastic to kiddos, maka semua nganga takut tengok teacher tak bertauliah ni marah, hehehe..

i hope kiddo itu will learn her lesson, or if not terpaksalah akak gerudi dia everytime time kelas dia..

nanti kejap nak jumpo omak eh, kang ado salah paham kono sorang pulak dongan parang panjang.. omak eh boleh tahan taiko ni ha, hahahaha

what did i say dawned on me just now?

aw, forget it.. ppfft

7 comments:

leha said...

wa.. marah in english ko??? ko patut rakam bagi aku tengok... sure aku kagummmm gilerr...

hantumakan said...

leha - hahahaha, dah jowo, misti english terbarai pun, takkan pesen cakap queen elizabeth kot, hahaha

afendi ariff said...

afendi - gelaran utk org yg berpangkat.
ado harapan jd PM....heh!

hantumakan said...

afendi - kalau betul kau jadi pm nanti, plis tax free kan malaysia, hahahaha, itu ayat mementingkan diri.

DrSinga said...

malam tu budak tu ngigau pun cakap english tau!!!(sambil nangis2 dan masuk bawah katil...)
trauma...
:)
tabik weh...sabaunya ngajar budak2!!!

hantumakan said...

dr - takde mananya dia ngigau.. yg satu ini mmg mampan.. kepakarannya adalah cunning dlm hal2 cengkelat, i am always thinking adalah berbaloinya jika all the cunningness and hardwork untuk jadi cengkelat disalurkan untuk memperbaiki keputusan akademi.. but like most people say nowadays, pendekatan akademi kita tidak hollistic, lebih pada performance peperiksaan, maka oleh itu marilah kita berharap, the sparks of bijakpandainya itu berguna dikemudian hari, hahaha

panjang gila jawab.. mcm esei lak, hahaha

Anonymous said...

Genial dispatch and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you as your information.