Wednesday, February 24, 2010

let the right one in, it's swedish but BEST


i bangun pagi and noticed that tomorrow cuti, serious babe, cuti esok, yippieee, yahooo, yahooo, well there's pibg meeting kat skolah agama tomorrow, but else than that, cuti, yippieeeeeeee.. okay, dah siap bergembira, i nak review tentang sesuatu.. :)


a month ago or so, laki i donlod cerita vampire.. well vampire kan hype gila skarang ini.. with all the twilight, angel, anne price, underworld thingy.. i tak tengok twilight because i deemed it to juvenile for my liking, okay, i assumed but i takde lagi nak tengok.. heheheee, but i love angel discontinued tv series, my hub's love underworld because of the lycan/werewolves and i've been pinning to buy anne price sagas but tak beli2 sampai skarang..


cerita ini kisah kanak2.. 12 tahun, dibuli and loner, dia rasa dia looser. familiar untuk sesiapa yg pernah membesar dan tidak popular di sekolah bukan? bukan semua dilahirkan untuk jadi jockey skolah or all rounders. :) . and another kiddo yg juga zahirnya seusia tapi rupanya a century old vampire kiddo.


okay, it has a subtle love story, well, it's the main plot of the movie walaupun bukunya dikatakan punya other social topics. tapi bukan in yer face love story, begitu kekdahnya.

to be really frank, it has the right amount of everything in it.. a little blood here and there.. a bit gore, a bit romantic, a bit reflecting, definately not juvenile walaupun para plakon adalah juveniles.

i am going to hunt for the book since katanya the english version ada dipasaran, else than farish a noor books, dah jumpa kat popular itu hari tapi tiada uwang mahu membeli, tapi the book sort of have this serious tonation to it, tak tahu laratkah aku membacanya?

oh, saya sangat syorkan untuk sesiapa watch the movie, it's in swedish.. and their house in the movie look nothing like ikea showroom ,hahahahahaaaaaa

4 comments:

afendi ariff said...

oh...kalaulah aku pnya byk masa!
mesti bestkan lepak2 depan tv dgn bantal beso smbil tgk movie....

hantumakan said...

afendi - well afendi, u have to create the pocket time for 'you' time.. :) .. tolong jgn slaving diri hanya untuk kerjaaaa, kerjaaaa, lalalalaaa (feelin' meet uncle husen, haha)

DrSinga said...

tak suka movie bersubtitle..
kita rabunnnn...
amat tidak selesa bersantai dgn bantal besar dan berspek...

hantumakan said...

dr - well, if it helps, they are remaking the movie in english, but as usual, remake slalu keciciran the original content and spooks, hehe, oh i mean to say charm, hehe