Sunday, February 21, 2010

Nasi King, Taman Andalas, Klang

ini gambar lama, makan pun dah lama , baru aje rajin upload, hehe

depan kedai... mcm taman bunian , kedai ni specialtynya nasi beriani, makanan lain pun ada, tapi tak order.. apa kes, pi kedai beriani makan mi goreng kan

okay, if my memory serves me well, ini beriani daging..rm10 perhaps, kalau bukan rm9

angle lain, kalau beriani kambing rm12..kot


ayam goreng for kiddos yg sure tak pandai nak enjoy all the rempahs and stuffs

nasi kat sini adalah secantik bagaikan tahap kelulusan ayah saya.. panjang, berderai sebutir sebutir.. dan ia juga kaya dgn barangan mahal seperti raisins dan gajus di dalam nasinyalah..tapi nasi adalah sikit.. rasa mcm makan emas..

ada lagi satu branch kat seksyen 9 shah alam..
oh, kedai ini juga brag yg ia membekalkan berianinya ke outerspace untuk doktor astronout apa ke nama aku dah lupa, syed itulah.

sekian
terima kasey

oh lupa lak pasal rating:
food - 9/10
servis - lupalah
harga - 6/10





6 comments:

Lya Colours said...

"if my memory serves me well"
ini m\word ciplak iron chef ni
my peberet rncgn masak2

Tijah said...

hhahha. syed watsoever la kan?apa cer ek dia? senyap jer...xde buat tour ke?

afendi ariff said...

sedap ke tak?
biasa ko letak markah...

kucingorengemok said...

aku kurang mempercayai beriani selain dari kat batu pahat, ngengada ek

geraugebang said...

sikit memang nasi dia ek...kak gerau pernah makan kat Shah Alam tu...tapi rasanya banyak sikit nasinya...

hantumakan said...

lya - kita pun sukalah iron chef tuh, sgt, heheee, ada lagi ke dalam tv skang nih?

tijah - tak mampulah bayar dia ceramah, mahai katanya, hahahaha

afendi - udah setel bro, pada aku sedap walau sikit..

kog - yg ini sodap lah.. cumanya yg kat bp tuh kalau beriani shah murah and sedap.. sudah tentu lagi nikmat kan

kak gerau - agaknya nak suruh saya diet kot, hehehe, sipu2 malulah