Thursday, February 25, 2010

parkir

okay, aku malas nak cerita panjang.. tapi smalam laki aku kena sound pasal parking because laki aku tinggalkan note kat one fat biatch yg inconsiderate main parking sukati, pas tuh dia pi ngadu ngan rakan sejawat, and rakan sejawat sengaja parking kat tmpt feveret laki aku untuk cari GADUH, seriously, siap tunggu depan keter with ciggie and all..

penyangak kampung dusun : kau pandai-pandai tinggal note kat kereta kawan aku apsal?

laki ai : abang kenapa.. POLIS KE? (bersuara tinggi)



setelah rentetan kisah tersebut, kitorang laki bini buat lawak with other kind of possible answers

1. abang kenapa? nak jadi latip borgiba ke? (crook citer 80an)

2. oh, saya bayar tax gajikan abang jaga parking ke?

3. HABIS TU? HABIS TU? (dgn nada tinggi sambil tak kasi orang tuh cakap pun, style my dad, hahahaha)

4. abang ada affair ke ngan minah tu? sebok sgt.

okay, yg lain2 dah lupa, but seriously, i laki bini can do this all nite come with a funnier version of things to say..

i guess it's the hot weather that made people easily pissed. it settled, bout the parking i mean, between my hubby and the sebok guy but kitorang buat version what to say lak to fat biatch kalau terjumpa kat tangga.

1. kak, kalau kluar keter mengengsot, mmg jauh gila kira parking asal akak tu kan..

2. sambil buat gaya.. `lalat gemok ni sebok betullah`

3. brapa lama dok sini? rumah sindri? oh, menyewa, patut le tak paham cara orang...

okay, fine, cruel gila, but we just dont get it,this kind of people yg go their extra lenght just to cari gaduh ngan people, our family pretty decent yg tak mind people's business, keep to ourself, join gotong royong kawasan, and yaaa, conflict free, we throw our rubbish to the designated biggie dustbin dan never park in front of the entrance, never pasang radio kuat2, and romen tidak pernah menjerit sehingga satu entrance perlu tahu.... okay, fine, that's too much to share... but seriously, u started yelling at people, that's pretty much menunjukkan dangkalnya kamu

ishk, iskh, iskh

okay, starting to browse landed property lak lepas nih.. :)
hahaha, NOT



10 comments:

Neny said...

Hahaha...

Dulu pon masa kitorg dok rumah tinggi kat KL, org lain selalu parking kat tempat parking kitorg (setiap rumah mmg ada designated parking lot)pastu kitorg end up parking kat carpark org lain. Org tu letak note kat keta kitorg ´Please be civilised´. Kitorg pon pi letak note tu kat keta org yg parked kat carpark kitorg....sama2 x civilised ye!

Pastu sapa je parking kat tempat kitorg, kitorg report pak guard saja la...

Tijah said...

alang2 tu...aku cadangkan lepas ni ko bela ayam plak.

amacam?

Daun Bidara said...

daun dah insaf dulu memang mafia bab parking ni

hantumakan said...

nenny - waaa, bijaklah langkah pasal civilised sebab kalau sound mcm tu sure trus prasan nak buat benda civilised, hahahahahaaa.. sebab kalau gaduh tarik lengan baju tinggi2 juga ciri uncivilised.. :)

tijah - aku beran tijah, aku beraaaaaan..

daun - waa, yeke daun?.. :), mmg beran

Ita Shadila said...

i punya prob is actually not a prob.. my parking lot adalah 165, mmg ada satu kete suka parking kat parking i, sticker kat kete dia menunjukkan 164.. so i parking la kat 164.. tiada note bertukar tgn tp lama2 ini jiran mmg menjadikan parking lot i hak milik dia n x kisah i parking kat lot dia.. i klua bila dia dah klua, n usually i blk lepas dia dah blk.. so kalau dia nak amik parking dia blk, mmg boleh cuma dia tamo.. maybe 165 lebih ong utk dia.. hehehe.. x penah jumpa jiran nih pun sbb lain tangga/pintu masuk.. x tau laki/pompuan or melayu/cina/india.. so biar je la

Anonymous said...

Kat rumah lama aku, jiran bawah rumah, siap perasan designated parking....padahal tak pun, open to all aje..member aku datang, park kat tempat biasa mamat tu, dia siap sound ni parking dia, malas nak gaduh, member aku alih aaa...bengong !!! Dah tu ramai plak siap buat sendiri line kuning, pasang khemah bagai...Entah apa apa entah...

-Syeeda-

hantumakan said...

ita - well, sharing is cool, :) ...

syeeda - helloooo.. :).. waah, dahsat betul kalau sampai pasang khemah, (thinking of buying own khemah esok, skarang cuaca panas, kesian kereta kena pancaran UV)

afendi ariff said...

cari umah teres la.....senang hati!
heh!

hantumakan said...

afendi - weh, pinjam barang 50k, nak beli rumah.. bleh?.. hahaha

Anonymous said...

You nеed to be a part of a contest foг one of
the highest quality blogs onlіne. I am going to highly recommend this
site!

mу ѕite :: garden center magazine