Friday, February 12, 2010

tag from nenny, tajuk jiwang, hahahaha

First time jumpa with your hubby bila dan kat mana?
ITM Dungun, time main sukan, masa tu wa rasa nak gaduh aje ngan mamat ni sebab muka kerek, hahahaha.. apsal, ingat kita tak kuat?.. mmg tak kuat pun lagak aje lebih, hahahaha..
tapi seriously masa tuh tak sangka akan bertemu jodoh dan beranak pinak seperti skarang.. hehehe

Love at first sight?
nehi, nehi..sesungguhnya tidak.. hahahaaaa.. tapi kerana saya memegang motosikal, eh bukan motto yg better to love orang yg love us first, maka saya bersedia nak jadi kawan lepaking ngan hubby kita.. hehehe... option open but serously considering each other feeling sbelum membuat perkara bangang yg bakal buat other party sakit hati..

Who is he when the first time u met him?
A-Level student sama umur ngan kita, kita hanya budak tesl yg budak lelaki dlm batch kita adalah beberapa kerat saja. maka budak tesl terpaksa shopping luar course jika perlu boipren, hahahaha, i tipu.. i tak pi shopping, tuhan anugerahkan boipren/hubby itu tatkala kita tidak mengharap dan putus asa pada populasi lelaki abad ini, hahaha, itu juga saja buat citer lelebih okay, OKAY.


How long it takes for him to ask you out for a date?
seriously, seriously? okay, feeling doctor gray jap...hehe.. maybe a year ++++ kot dari jumpa kat itm dungun, balik ke PPP/ITM kim salam kim salam kim salam, hinggalah sorang kawan dia dan kawan aku yg telah men'dinner'kan us secara segerombolan kemudian baru la ke ask me out for a date ke subang parade, lalalalaaaaaaaaa..

1st place dating di..
one on one ke subang parade, ini pun jadi gaduh sebab aku tunggu dari bilik saja sebab tempat janji itu i can see from the tingkap.. apparently dia berteduh di bawah pokok dan aku tidak nampak kelibatnya, bila nampak dia,it was already lambat from the janji time.. maka aku dah kena marah, hehehe, sampai skang kitorang still kata yg diri each other tidak salah, hehe, SERIOUSLY.


How he proposed?
alemak.. alemak.. this one specifically escape my mind, because all i remember there was one time he ask me to jot behind my picture yg dia letak dalam wallet 'will you marry me'.. okay, sort of i kena propose to him, and i felt robbed , hehehe, siap i tanya lagi sampai skang, alasan kukuh dia ialah so that i wouldn't run from him.. SERIOUSLY?

Special date with your hubby?..
15 march 1996, declare as a couple.. :), aku smasa itu sudah mula gembira seeing him dan feelin since aku yg suka lari2 from the topic, maka sudah pasti wud take ages tunggu dis propose wa balik semula jadi awek, tapi kawan aku yg sedikit lawa, dan sdikit chauvenist (pompuan pun ada saja yg chauvenist)telah menasihatkan against proposing, sebab nanti dia kata mamat itu akan mcm bagus and has upper hand in everything after jadik couple, seriously?
maka i have to twist it and make him propose me, hehehe, and he did..


dan sudah tentu tarikh kawin 30 july 2000


Changes that he asked you to do??..
well, thak god he accept me the way i am..... and i did change a lot for him, sindri tahu sindri juga ubah yg diri ini tidak sempurna, hehehe


What about him that you love so much?.
kesabaran, kesabaran, wisdom, articulateness, loyalty, sense of humor, dan banyak lagi, hehe

What is about him that you wish he would change?
well, kalau time marah, ada la mendenya, tapi kalau macam skarang, satu pun tak ingat.. but for what it takes, saya gembira having him the way he is.

You will lose your mind n crack your head when he?..
jika dia MIA dan tidak angkat henpon dan tidak membalas sms..dan jika saya mood tidak baik, he chose to be quite and let me be.. sulking, menjeruk dan perkara yg seerti dgnnya kerana saya ini jika dia buka mulut dan pujuk, borak or crack some jokes, sudah pasti saya akan jadi seperti batu panas yg disimbah air, hehehe

You will smile thru your eyes for the whole day when he?..
when he spend reaaaly quality time with me,
when i say 'let's' dia sambung 'watch movie'
when saya angkat pisau kupas bawang, dia kluarkan ikan from the freezer..
blissfull.. :)
oh, bila dia belikan cincin 10 carats juga, hahahah


Complete below sentences "my love towards my hubby is as big as.."...
you've got to ask this?..
aww, come on, satu dunia tahu saya adore my hubby like gila babeng okay.


saya tak tahu nak tagg sapalah, doktor singa jika sudi, afendi ariff bout his wife, ita shadilla juga jika tenetnya tidak lembab, aku tahu kog adalah private bout her private life, so takyah.. lya colors lum kawin.. leha takde blog, kak gerau mungkin.. tijah tak minat kot, hehe, oh, cik puan julie jb jika sudi.. not?


sekian terima kaseeeeey

10 comments:

Daun Bidara said...

caya la, first part tu real macam cite korea, second part macam pengakuan ikhlas di mahkamah,he he daun bagi 5 bintang

hantumakan said...

daun - hahahaaa, kengkadang life depict citer korea, apa-apa pun bersyukur dgn apa yg saya ada, tengs for the 5 stars, ini kisah benar tau.. :)

ibusinga said...

ahaks...
alamak....er....
kita ni macam kog..
(tetiba je...)
heh heh heh...

Neny said...

shopping boifren? dulu sebelum officially ada boifren selalu pi cuci mata kat Junction - tu kira window shopping kot ye? Hahaha

hantumakan said...

ibusinga - hahaha, iyolah anything that suits you

neny - hahaha, haruslah neny, kita lak manjang minat to loner weirdo yg lain dri yg lain.. :), yg feliknya lepas tuh sure mamat yg kita minat jadi ramai peminat, :(

kucingorengemok said...

haha ye kau benar, aku adalah malas nak memikirkan jawapan yang public-friendly ;)

Tijah said...

ala..aku baru nak buat ko dah syak wasangka. takpe ah. majuk nih...

hantumakan said...

kog - hahahaa..

tijah - jgn lah jah.. jawab jawab jawab puhlis

afendi ariff said...

cuti lama....
releven lagi ke tag ni?
heh.....

hantumakan said...

afendi - hahahaaaa, sukatila labu, rajin gila kau pi komen satu2 entri nih suma