Monday, February 22, 2010

weekends are for family... binging, hehe, not?

HERS

ayam bakar ramadhan ~i know, bukan ramadhan month but dah nama resepinya gitu, hehe~


HIS
kari kepala ikan baek punya (kalau ikut laki aku, namanya kari ikan jenahak merah menyala, can?..)



wassalam



12 comments:

Lya Colours said...

oh tidak diet2
wehehehhee

kucingorengemok said...

takut nampak bibir ikan tu mungil, hahaha... eh, adakah kau menggunakan perkataan 'binging'? please give definition, tq :) [kes: aku guna tapi tak pasti maksud, boleh? haha]

hantumakan said...

lya - yelah, kita dah baca entry awak.. gudlak and all the best kay

kog - mengikut firasat hamba maknanya mentekedarah, hehehe

bibir ikan mungil tu le yg sodap..

afendi ariff said...

ayam bakar salut tepung?
ke?

kucingorengemok said...

oh kau bercakap bahasa org putih ke? aku membaca dalam konteks bahasa melayu... binging (baku sepertimana dieja)=adalah adik beradik kepada bengong

hantumakan said...

afendi - taklah , tu ilusi optik, bumbu2 basah tu sumer

kog - hahaaaaa, lost in translation, first time dengar binging=bengong..cute gak and less offensive.

leha said...

tepek la resepi.. aku yang bakar bakar nih minat nak cuba... ko punya ayam bakar brunei tuh dah jadik peberet anak aku..

hantumakan said...

leha -resipi milik amy beh.. tapi tak se 'kaw' ayam bakar brunei, that's the best, hehehe.. ini macam cross ayam golek/ayam percik, but kalau kau still nak nanti aku pastekanrecipe.. amacam, ada beran?

by the way, fizzie dah ada dalam fb dan menjejak kasih korang sumer, bedah, kau and alin adalah nama yg disebut sebut hehehe

leha said...

tolon paste kan yer... rupanyer menyelerakan... tapi tak tau la bila masanya nak buat...
(tgh tunggu fizzie confirm request)

hantumakan said...

leha - wokes, nanti aku buat

julie said...

clap, clap, clap!!!! syabas... aku jeles sebab sedap....

hantumakan said...

julie - merci, merci.. kau apsal lama dah senyap.. :)