Tuesday, March 23, 2010

alhamdulillah

did I mentioned that I was really takut menunggukan keputusan ujian tuition kiddos..? hehehe

I was really really takut.. since smalam first tuition kelas lepas naik cuti, i was spending my day dreading menunggu malam.. dah takut dah nak tengok what kind of results kiddos will bring in class.. major takut.. siap kata kat habidud yg dah taknak mengajar kiddos dah..

BILA MALAM

cikgu tak bertauliah : ada sapa2 yg dah dpt kertas peksa tak nih?
kiddos : adaaaa!
cikgu tak bertauliah : mamat, hidayah?.. afif?
mamat : dpt math cikgu.
c.t.b (okay dah malas eja, panjang no, hehe) : berapa?
mamat : 90
c.t.b : (dalam hati)~wow~. slalu mmg dpt 90 ke atas ke?
mamat : taklah,slalu dpt c
c.t.b : dalam hati ~major lega~
hidayah : saya dpt 32% aje. tak lulus
c.t.b : lulus brapa?
hidayah : 40%
c.t.b : aaaa, lagi 8% lagi, boleh diusahakan tuh. slalu dpt belas belas% kan.. ~senyum, another major lega~ afif dpt berapa?
afif : 77.5% cikguuuuuuu.. intan? aiman?
aiman : peksa bulan 4 cikgu ~okay, dia skolah lain, lupalak~
intan : ?????? ( muka masam mcm trouble)
c.t.b : ~iskh budak intan nih, manjang blur~ awak ada masalah ke intan, cakaplah kat saya
intan : takde. sesema (curt dismissal)
c.t.b : ~malas nak push nanti tensi, hehe~

kesimpulannya, i had another push to feel that I made something different to these kiddos. and they made somethin different to my life as well.. :)

4 comments:

afendi ariff said...

gudwok!

MK said...

'intan' blur..heheheheh...

leha said...

tahniah cikgu...

hantumakan said...

afendi - tengs.. hehe but short lived. dah ada yg bawak paper with zero marks.. esp science subjective and english composition.. many works waiting ahead..

MK - apakah terasa? hahahaa

leha - tengs doktor.. seganlah, kau pandai, hehe