Wednesday, March 31, 2010

BEAUTIFUL BLOGGER AWARD


1. Thank and link the person that gave you the award

Daun Bidara, orang Kelantan dan menetap di Lembah Klang, seorang yg tidak suka buang masa dan berlagha macam saya dan Neny, schoolmate adik saya dan sekarang ada di German temankan suami tercinta menyambung pelajaran dan janji nak tengokkan saya beg FURLA... best tu.. hahaha


2. Pass this award to 15 other bloggers you've recently discovered and think are fantastic:

Alemak..saya rasa saya ketinggalan keretapi sebab buat tag/award ni pun lambat.. orang lain sure dah dapat juga, maka saya nak beri kepada tak de sapa2lah, hehe
eh, tetiba nak tagg
MK + Doktor Singa + Ita shadilla + Lya Colors + kezen K.N.. arrghhh. migrain le nak pikir, dah malaslah

3. Contact them and tell them that they've won the award.

sudah baca harap buat..
achewah, pantun tak siap


4. State 7 things about yourself:
waaa , ni kena masuk bakul naik lif ke? ke?


1. Saya berangan hendak belajar main gitar.. dah lamaaaa, dah lama gila tapi tak buat2.. the purpose of the songs collection kat blog ini adalah saya berangan hendak strum guitar lagu2 ini and impressed laki sindri, hahahaaaaa.. alaaaaaa.. buat2 kalau takde mende buat, layan guitar, atau kalau tak pandai2 juga guitar itu boleh buat ketuk each other kalau gaduh, hahahaha..


2. Saya suka diri saya. I think I am beautiful inside.. hahahaha.. biarlah aku nak prasan.. :) .. lagipun tag untuk self esteem yg tinggi kan 'u gotto love yerself'.. maka saya mmg sayang diri saya bordering self centered.. hahahahaha.. tapi dah berkurengan sejak jumpa habidud dan memiliki 3 anaks..


3. Dont care much of others opinion bout myself. Motto lain, 'u cant satisfy others.. if u try, u'll die'.. hahahahahaaaaa.. terimalah kenyataan.. mudah disukai ramai adalah bakat dan aura yg dah sedia ada.. maka good for them.. as for me, i am in no mode and ability to do that.. tiring hokeh. maka kalau mak nak gelak macam pontianak harum sundel malam, mak akan buat.. so tak yah nak jegil mata, buat penat kat mata korang dan boleh buat hospital bill korang mlambung tinggi..


4. Offended dgn iklan guess di display window aeon bukit tinggi.. eh, aku slalu prasan aku ini liberal camp.. tapi tiap hari jln2 di pusat membeli belah di lembah klang ini, aku rasa mcm aku berpikiran sedikit taliban lately. okay, gambar minah caucasian berboobs terkepit lagi perky yg jika kau skalakan dgn kapla kau boobs dia adalah seolah 3 hingga 4 bijik kepala kau adalah sangat sangat sangat menjolok mata. aku tak sure apakah faktor usia ataupun faktor status aku sbagai ibu. perlukah aku bomb pusat membeli belah itu? eh, saya tarik balik ayat penyata saya. saya tidak mahu kena tangkap dgn ISA, tapi tolong, bahagian kelulusan display iklan yg aku tak sure bawah jurisdiction mana.. cukup2lah dgn display menjolok mata ini.. it just sooooooooooo 'budaya kuning' walau dulu aku gelak saja dgn kempen againts budaya kuning ini.


5. Saya suka jadi surirumah, best.


6. saya ada kawan2 blogger yg best. :) . dr singa adalah seorang doktor yg prihatin, percayalah. ita shadila adalah seorang yg rawk, and soon akan jadi ibu.., :), MK adalah kawan chat YM saya setiap hari, topik perbualan ranging dari gossip terkini dan tips masak masak juga topik keibuan yg lain, hahaha, tijah adalah skulmate yg fofular.. :) . kog pun sama, kawan skolah lama saya. juga fofular.. daun bidara put sense in life.. and brutally honest.. :) .. kezen saya K.N di alam cinta.. so cute reminds me of my jiwang era dolu kala, hahahaaa.. neny hendak jadi martha stewart saya pun sama, hahaha, eh, cita2 kita serupa... Lya colors yg gigih diet skang ini dan ramai lagi..


7. saya berangankan rumah impian saya. :) . tetiba... motip? sebab few seconds tadi, saya tetiba berangan, hahahahaha.. so saya cakaplah.. hahaha
sekian terima kaseeeeeey

9 comments:

kucingorengemok said...

no4- taliban... hahaha

MK said...

mana de kita chat setiap hari.. i seorang pekerja berdedikasi tau (statement lupa diri)

DrSinga said...

meh kita display keprihatinan kita...
Dah pergi ke belum???!!!!

Tijah said...

nanti beli banglo atau kondo bagitau taw. hikhikhik...

hantumakan said...

kog - aku bebetui offended lah hahaha

MK - eh , bukan awak, bukan.. :)

dr.singa - kak is, tokmoh pi laaaaa, mcm makin kecil, hahaha (denial)

tijah - ai takde banglo tij.. so kau jgn risau ngan ayat penyata 'mai pi banglo ai, mai scawan,' hahaha

Daun Bidara said...

opsss.. itu statement yang tak betul, daun banyak buang masa,di rumah, berblog 3 jam, nonton tv 3 jam, lebihnya tidur

hantumakan said...

daun - oh, u're so modest.. :), saya berblog/fb/games berjam jam.. tidak laghakah itew.. hehe

NH said...

hahaha. taliban and i di alam cinta. cis. nnt kak N buat :D

hantumakan said...

NH - hahaha, ye kezen, sahut cabaran