Sunday, March 7, 2010

blimey, i am such a pavlov experiment

povlov's theory = dog + bell ringing + giving food + salivating..

okay, in order yg entah macamana ntah pelajaran form 3


EXPERIMENT PAVLOV, ME BEING THE SUBJECT

EXPERIMENT 1
time balik rumah
aku = masuk kawasan gate rumah + swipe kad auto gate yg gantung kat leher+ drive in

time gi aeon jusco bukit tinggi
aku = sampai kawasan auto gate +swipe kad rumah yg gantung kat leher = bar gate tak naik tepuk dahi, aiyoyo lupalah, ini kad untuk rumah saja bukan untuk masuk aeon, tengok kiri kanan takut ada orang perasan. banyak kali okeh.. ai malu.. :)





EXPERIMENT 2
time dah parking keta
aku = kluar keta + picit alarm keta = blah laju2 hari panas nak cepat masuk rumah

time nak masuk rumah
aku = sampai depan pintu + tak tahan panas nak lepak depan kipas + picit alarm keta kat pintu rumah = eh, awat tak 'tit tit', eh lupa, ini untuk keta, bukak rumah pakai kunci la mangkuk

hari ni saya seharian di genting kota keriangan, saya riang tapi penat, babai

8 comments:

NH said...

Hahaha that crack me up. We r nature of habit. Mgkin
ur mind wander too far.. Gegeg. Genting msk theme park ke? Antara 3 tu, sape yg xnk blk? Ke yaya n rudin? :p

N dh blogs balik. Ahaha. It's nh-most-fav

leha said...

wa.. tindakan refleks btol yek...
jangan lupa update pasal genting..(mesti ngan pic sekali yer...)

hantumakan said...

NH - sumtimes bila dah jadi mcm nih sgtlah sedar diri creature of habit itew.. :).. well better to have a habit rather not, kan..

yg taknak balik adalah min, me being the chickano tak really main pon, hehe, oh, i shud masuk the chicken game of hitsdotfm, mana tahu dpt ribu2, hahaha, dream on

leha - i will, i will, :)

DrSinga said...

tabik laaa!!!!
ingat lagi Form 3 punya sains tu!!!
psst... kita pun tak suka mengadrenalin kan diri kat benda2 scary tu...
membazirkan adrenalin je...
:)

afendi ariff said...

penah cucuk duit kat atm guna kad t'n go?hehhhhh....

hantumakan said...

drsinga - tepat skali.. rasa mcm mendekati mati pulak, sgt tormenting

afendi - hahaaaa, kau pun samalah nih

julie said...

kelakar lah ko...

hantumakan said...

julie - eleh.. kau pun sama..:)(aku mean klakarlah)