Friday, March 5, 2010

LONTONG KLANG

INI KEDAI FOFULAR DI KLANG. ye ke?.. tapi slalulah direference kan, di majalah cenggitu, kedai dia dah ada banyak skarang nih, dekat shah alam pun ada, kat seksyen 7, yg aku pi ni kat taman botanik, klang
dari iklan dia macam gah, aku belum lahir, saga lontong dorang dah bermula..
rupa paras lontongnya. ini lontong standard.. harga?.. okaay, aku lupa walau slalu makan, hubby dude tukang bayar, i tukang makan so how.. but definately tak lebih rm3 semangkuk siap bergedil, serunding, tauhu dan tempe.

okay, rasanya, sesudu sedap gilas, second sudu, yummeh, bersudu-sudu-sudu, rasa mual kerana rasanya yg sangat perisa..


lepas makan jadi macam ular saya.. kekenyangan.. ~gambar adalah authentic, ditangkap di laman parkir ular baru lepas telan kucing.. ~

8 comments:

eyda said...

wah, lame sungguh tak singgah blog ni, dulu hari2 i singgah u..sekali harini i bukak ade gambo ular...larikkssss.....I very the geli ular.....

Anyway nak kata " hi kak Dalia"...hehehe

NH said...

Omgggg why so dangerous one.. Ok seb baik da dpt tgkap! Gegeg. I heard of lontong klang ni tp xnah mkn.. Harus di cari ni. Lg 1 is mee rebus kat old timer kopitiam. Cisss ssh nak cr branch die

Lya Colours said...

erk??
sedang meratapi gambar lontong yg sedap tibe2 nampak cik siti ulaq??
nooooo

DrSinga said...

ni piau punya lontong ni!!!
dari "1970" iye??!!!!
tak lah 'lama' sangat kedai nih...
erk!!!kesian kucing tuuuuu....

Neny said...

Lontong ada serunding? Lontong stok mewah ni!

hantumakan said...

eyda - ha'ah, sgtlah lama menyepi, pi la pasang internet gitew, dah ada camera kok onlinenya kurang (remember the reason u bought yer camera, nak paste bebanyak gambar kan?, hehe)

ekceli, kita pun takut ulau

NH - wah sedapkah mi rebus itew?.. kau pandai mengguda aku ngan makanan ye kezen


lya - awat kau meratap nampak gambar lontong dek?

dr.singa - akak, ekceli ulau itu pun kesian, walaupun ditangkap dek abang bomba, hasil interview jiran tetangga i mengatakan the ulau destined to be in a simmering pot tau.. kedai exotic will pay 1k++ for it, kalau tahu tu hari, kita suruh laki kita tangkap, kita yang hantarkan, hahahaha

neny - hihii, mewah is sodap.. tapi kat sini tak sama lontong johorlah.. kat johor makan ngan sambal tumis, kat sini ngan sambal kacang berserunding.. lain tempat lain style i guess

afendi ariff said...

geli aku tgk ulau tu weh....

hantumakan said...

arif - aku pun laa,