Thursday, March 18, 2010

mati merindu...

i nak buat entri baru, out of boredom and needing to type. tapi takde idea. :)

saya pergi ke Kelantan tidak membawa my pet camera. so no pictures to upload, some in my teeny camera but my comp takde bluetooth and the cable phone-comp pula rosak. but Kelantan memang rawk, else then saya terbeli an overipe buah salak yg dah gassy rasanya, i was happy i made the commitment going, best gila lepaks with my little sisters and bro, walau kitorang dah tak selayaknya nak prasan macam kanak2 ribena.. hahaha, semua dah besar panjang dan dah ada laki dan anak2 nak jaga (tapi kita tak bawak famili, so kurang tanggungjawab kat sana, haha)

my bro tunang day was splendid.. and julie's family was really nice and the ayam 3 rasa (when we inquire, kata mak julie itulah nama masakannya) was yummeh gilas.. sangat menyantap makan jilat-jilat tangan okeh. then we went to Bachok to mak's uncle place and makan lagi sambil mintak recipe the equavelent of this side of sambal belacan.. cant wait to try my hand on the new recipe.

wakaf che yeh again but since semua termasuk saya ini dah pancit, it was like pergi 3, 4 baris saja, i know there are more, hehehe, but heck.. no energy to scour the place and trying to find a bargain.. but like my sis said, u dont speak kelantanese, u hilang the priviliges to get rock bottom price.. so, it's still cheap only not dirt cheap.

well, as for my reluctance of going to kelantan sebab takut mati merindu, hahahahaaa.. me and hubby dude had a fresh perspectives of things.. ngak cuba ngak tahu dong. new things come to whom who tried to break tru the customs and the usual.

till then.. till then..

4 comments:

afendi ariff said...

samba belace jo?
budu hat dok?
heh!

DrSinga said...

kelantan???
no komen...
bad past experiences..
(hahaha...tak alih2 je...)

Tijah said...

ai lebey shker makan2 kat johor. tekak lebih sherashi bershama...

hantumakan said...

afendi - smabal sodap, budu tak pas lagi hat makan, hahaha

dr.singa - hikhikhik, tahu, alaa kisah lamalah dok.

tijah - aww, biasalah tu, orang selatan suker yg podeh podeh, hehe