Wednesday, March 31, 2010

Piala Dunia Bolasepak

aku first time membuahkan minat kepada sukan bolasepak ni masa piala dunia 2002.. yelah kan, main bola ikut time asia, cun dah tuh.. lawan kat korea/japan.. masa tuh top 8 adalah team yg aku suka.. korea, japan, german, brazil..france, lupa lah the rest.. masa tuh baru aku bukak mata tengok bola.. best ooo, aku tak le rasa aku tengok bola for the ke'henseman' of the player.. tapi aku rasa balack form german adalah hunky.. and few japs player.. menggetarkan, hahahahaaa..

memorable moment,

flux goal katanya from brazil kepada england kot, yg free kick ke hapa ntah tendang budget2 cun aje trus goal. shioh oo tengok..

and what-his-name the brazil player yg main lawan turkey ke apa ntah, kena tendang kat kaki but tergolek2 merengkok mcm kena kat perut, lakonan failed tapi mmg memorable, hahahaha

aku enjoyed the way brazil played. sebab rythm dia mcm best as for europe country mcm serious no aje main. rasa mcm tak best, dah la padang besar, kau main serious ilang appeallah .. tapi masa tuh aku ada baca yg the way brazilian/latino people main bola akan merosakkan the sports, apa ntah aku tak paham, it's only a sport for God sake, kau tendang bola masuk palang, kau score.. in the process u shud have fun rite?

and pasal itali team yg bengang ngan korean player yg main untuk club dorang pas tuh dorang kalah ngan korea team and pas tuh mcm ugut and nak brenti kontrak and such... seriously.. apa kes beb, it's only a sports..

masa piala dunia 2006, aku geared up nak tengok.. poyo.. sebab teringat demam bola 2002.. tapi dgn schedule bola yg memerlukan aku jadi haiwan malam, tokleh tido sebab nak kena tengok bola and laki aku pun jenis yg tak get it all fanaticism bout soccer tak mungkin stay up for sake of watching.. ditambah lagi dgn team kegemaran aku sumer dah out tak masuk semi final.. maka aku tak pay attention dah.. tapi frust sebab itali (kan?) jadi juara.. nyampoh le.. dah la main taktik pissed off kan pemain france zidane dgn the infamous scene of lagakan kapla itew..

okay, maybe akunya points and memories bout the sports tak accurate mana, so, sapa fanatic bola. TOLONG jgn laser saya.. tahun ini aku teringin nak tengok piala dunia lagi.. harap2 semua negara main dgn fun.. :)

2 comments:

DrSinga said...

'pay tension...'
KOG selalu kata...
aku...bola...tak minat...
kereta merah yang sangat laju....yesss....

hantumakan said...

drsinga - hahahaaa, bola league tak minat juga, tapi world cup lain sikit, sheh oooo.. lagipun shorter time.. tak lama mcm league kena pay attention almost a year (ke?)