Monday, March 8, 2010

politiking, politikus, realpolitik

weh,
tv3 ada saudara fairuz, was timbalan for anak lim kit siang kat penang..

:)

okay..
after sifting all his politics jargon..
i kinda understands what his talking..
but i keep my understanding to myself
kerana politiking takut kena seranglah..
so much for free speech..
bukan bout government only
aku rasa penyokong tegar juga tak opened untuk wise open discussion
so ai malas

lately i am so ketagihan by history and politics
serious best
tahu kenapa buku teks sejarah skolah begitu bosan?
kerana content terpilih itu.
there's more stories than just what shit they been printing in it.

oh, next month,
jika rezki mengizinkan,
saya akan beli buku teks chin peng, his side of stories, haha
kenapa buku teks, tebal dan berharga rm70..
any sponsor?

3 comments:

Lya Colours said...

uh mahal nya smpi 70 hengget
nasib baik sy suka baca novel
baru 25 hengget
hehe

afendi ariff said...

aku search internet je...
kot2 ada e-book...heh!

hantumakan said...

lya - betul gak le, novel baru 25 henggit.. :)

arif - aku ol'skool.. tak rereti nak baca e book.. sigh