Monday, March 1, 2010

qur'an and cricket

these past two days I was high on this book. I did wanna buy two of his works but the other one was sold out when i had the money to buy it. i hope i will get the opportunity to buy it later.

well, i did mention the hesitation bout buying it in the first place, but i am glad i did buy it afterall.


kenapa saya suka buku ini?


it's a travelogue. maka menarik, the thrill of reading a faraway land is something i enjoy. :)


it's his real experience going to pakistan, india, pattani and few other places looking for the madrasahs to learn the real truth bout the terrosist factory aka madrasahs per say by the west medias. as i always wanted to believe, there are always two sides of a coin. there were never a clear black or white always gray, maka disini kita dapat lihat yang terrorists (or not), mereka juga manusia biasa with their own sets of beliefs or situation yang might push them in doing certain things.


okay, nak review lagi, belum pun habis baca, baru sampai ke sri lanka.. :)


trivia

did you guys know that the so called taliban/terrorist by USA was funded by USA once upon s time? i just knew. those dajals. the way it puppeted things around, sangat barua.


oh, saya juga beli buku mengenai concubines/maharani dowager china and the kite runner ~ye kezen saya baru nak baca, better late than never.. :) ~

just a simple telling. hati saya kacau. saya tak suka begini. but..... hell ya, it would get better rite?.. always did.

8 comments:

afendi ariff said...

tgk movie...baca buku...
hmm....
aku pun mcm tu...
dulu..
heh!

leha said...

sungguh rajin membaca..
psssst (nape tak leh baca ibusinga nye blog?)

julie said...

kite runner best tapi a thousand splendid sun will make you cry even more, mengenangkan nasib perempuan kena tindas kat bumi taliban. Khalid hosseini memang truly a brilliant story teller...

hantumakan said...

afendi - skarang tidak lagi?.. :)
well we've just got to bite the bullet aint we? afterall, it might got better later. (ayat seseorang yg harinya just turned shitty these couple of days)

leha - leha, nanti aku post recipe, kemalasan memunjak, doktor singa telah private, aku juga tidak dijemput, tihtihtih.. sapalah aku di dalam hatimu (okay, lyric lagu kot)


julie - tengs for the proposal, next books buying trip, i'll keep that in mind..

afendi ariff said...

skrg terlalu bz sis....ngan keje ngan ngaji...lg 2 thn 1/2 okeh la kot...

dr. izat dh private?er....ada kecik ati ngan sapa2 ke?ngan aku ke?
ke?

kalu ko berupaya menyapa dia..tlg kim salam & kim ribuan kemaafan ye...

tq!

hantumakan said...

arif - ha'ah la aku lupa yg kau blajar, tabik seh sebab aku dilahirkan malas studi tapi suka bergembira.

aku pun terasa ada mengecikkan hati doktor, oleh itu aku takut nak tegur, terpaksalah kita tunggu dan lihat.. :)

(spekulasi sgtkan.. :) .. )

DrSinga said...

takde small liver kat sapa2...
tonang2 kan diri jap...
ada tsunami..
:)

hantumakan said...

alhamdulillah, takut ada terkasar bahsa.. for all it's worth, maaf zahir batin, kadangkala jari menaip sesedap bahasa.. tak terfikir yg mungkin konteks di mata orang lain sama atau tidak ngan saya, tapi seriously saya takde niat untuk mengecikkan hati sesiapa..

(feeling2 blogger kontroversi lak, hahaha)