Tuesday, April 6, 2010

babedoyah sambut birthday weh

korang kenal kan kawan saya tuh? yg babe kononnya.. kawin ngan dudebotak..

hari ni hari jadi dia.. dia kata dia nak rahsiakan umur dia..
apsal ke ntah. sukatilah kau doyah.
smalam lagi dia dah selebret sindri
dia pi kedai buku, nak beli buku khaled hosseini a thousand spendid suns
sebab kawan dan kezen dia dok kipas mati habis buku ini
minggu lepas dia tengok buku ini ada banyak
tetiba pi smalam abih lak.. barua tul
last last dia beli buku stieg larsson.. (the girl with the dragon tattoo)
mamat yg mati sbelum sempat tengok buku dia di published..
dia lum start baca lagilah, nanti dia bagitau, best ke tak buku itu

lepas tuh dia lepak 'vivo'
bukan viva las vegas tapi vivo
dia beli brownies ngan eskrem
lepas tuh dia minum kopi
kopi kat vivo mmg tak manis eh?
rasa kopi sama susu saja
doyah malu nak tanya or mintak gula, so dia sental sajalah

brownies dia nipih betul.. boleh le, sebab nipih tak tahu le nak cap sedap ke tak.. tapi lembut
kopi belang2 tiada rasa manis, doyah anggap saja mungkin waiter prihatin saja tak letak gula supaya doyah diet.

pandangan rasaksa pada brownies itu before makan
lepas makan doyah pun balik.
bila malam dudebotak pulang bawa ayam dua ekor
dia tak pi memburu
dia beli dari jaya jusco aje
leas tuh sesama main masak2
lepas masak dudebotak ajak pi klenet
sebab doyah ada sakit sikit, (hehe, dia malu nak cakap sakit apa.. )
sebab pi dah lambat, ramail lak tuh orang.. dua orang tuh melangu le tunggu turn
dah siap jumpa doktor, melangu lak tunggu ubat
tetiba babedoyah tengok jam, masa tuh dudebotak dok angguk2 (dia tiduuuuuur)
kuit2 sikit dudebotak
babedoyah - eh, u lupa sesuatu la
dudebotak - ~muka steam sebab ngantuk la~ apo?
babedoyah - lupa le tuh
dudebotak - apo?
babedoyah - cuba tengok jam
dudebotak - erk, epi bday
maka disitula babedoyah menyambut bdaynya ini tahun, mnunggu obatkat klenet, hahahahaha
sian doyah.
moral- dudebotak and babedoyah sama2 setuju rasa walau jiwa muda tapi badan rasa mcm enjin tua.... okeh fine dorang janji akan jadi lebih fit lagi ini tahun.


10 comments:

Lya Colours said...

hepi besday babedoyah !!
nak adiah ape
kite nk p beli ni
hehe

MK said...

happy b'day babedoyah!! semoga pjg umo & dilimpahkan rezeki. jgn lupa share bila rezeki dah melimpah. ingatlah bahawa i yang mendoakan u. eh....

MK said...
This comment has been removed by the author.
kucingorengemok said...

happy belated birthday...

bagus kau rahsiakan umur, aku sokong, hahaha, jangan kasi pecah itu lobang kita kambus sama²

aku nak nyiasat kat ibusinga kau sakit apa >:)

DrSinga said...

heppi belated besday babedoyah!!!!!!
pssst... sama umur dgn kucing??!!!
kalau sama...sikiiiiit je beza dgn kita!!!!

leha said...

panjang umur murah rezeki bedoyah yer... eppi besday..

Neny said...

oh, i'm so late...happy belated birthday ya babedoyah!!! Semoga kehidupan yg cute berterusan...^_^

afendi ariff said...

hepi belated besday....aku lmbt tahu!anyway ko & kog muda sket kalu compare ngan aku....tp kalu dgn drsinga....er...assalamualaikum kak!
heh....

hantumakan said...

lya - blanjer mkn seafood kat melaka laaaa.. :D

MK - haruuuus.. moga doa makbul okeh.. paling2 i jadi juta-juta-jutawan.. hahaha

kog - haha, main kambus2 sungguh macam kocing.. by the way jgn laaaaa jadi spy weh..

drsinga - hehe, dekat aje kak, deeeeekat aje

leha - tengs.. :D

neny - hahahaaa, never late i wud say.. all doa slamat and wishes kita suka..

afendi - laa, aku memati ingatkan aku awal tahun sikit lahir dri kau, hehehe.. anyways umur is just umur.. (maklumlah, in my case, dah terasa banyak, hahaha)

DrSinga said...

pendiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!
patut lah aku tersedak!!!!