Tuesday, April 6, 2010

BURSTDAY @ VIVO

Well, last night, babedoyah and dudebotak went for a small celebration, makan-makan gitu. kiddos telah dipertanggungjawabkan pada adik ipar, lagipun mereka berdua just a phonecall away akan berdesup pulang rumah jika ada kecemasan.

pilihan hati babedoyah hendak makan di vivo. walau dudebotak telah umpan carrot makan black canyon.. nyaris2 babedoyah tukar pikiran. juga hampir makan di papa's john ke nama tak jadi juga kerana rupanya rm9.90 makan pizza sampai pengsan hanya sampai 6pm.. dan telah rule out makan di pasta mania sebab walau boleh mania tengok pilihan pasta.. still end up rasa mcm they didnt pull all stop in making the greatest pasta. (macam mana greatest pasta, bila menyudu suap di mulut, u just know, hahaha)

okay, itu hari kan babedoyah ni pi ngeteh kat vivo and katanya dessertnya biasa saja. but babedoyah tell you, it's main is totally totally different stori. couple dorang ni katanya dah jaded ngan makanan western kat luar sana, and slalu rasa cut short kalau meng'order' in terms of presentation, rasa dan keanehan rasa (faktor surprise adalah penting jika merasa sesuatu makanan baru, korang sure nak rasa something new kan kalau baca nama makanan ala2 alien gitu, lagipun kalau kau rasa makanan tuh kalau ko tambah cube ayam megi pun rasanya sama, buat apa pi beli kat kedai, baik masak sindri).. mereka sgt sgt sgt terpesona and excited makan di vivo kerana sedaaaap sedaaaaaapp sgt. hahahaaa

mushroom soup. rasa shitake sgt sgt prominent, not the best the couple ever had, but it sure try to put something little extra rather than the packet version dump in a periuk. :)

3/5


babedoyah's watermelon+strawberry juice, namanya something fit, hahahahaaaa.. babedoyah tukar air 3 kali masa order sebab dia tak terpilih, semua nampak sedap. last2 she settled on this on. gelas saiz bosa okeh, itu jengkal dudebotak. panjaaang okeh, panjaaang, rasanya adalah seperti bubble yum perisa watermelon, their feveret gegula getah masa dating, hahaha

4.1/5

ini minuman dudebotak


ini dudebotak yg empunya. juga sedap wit little marshmallow sgt cute tpi babedoyah rasa seperti eskrem milo, hahaha

4.1/5



ceasar salad, sgt sgt sgt sukaaaaa.. big portion with just amount of crouton and grilled chicken salami, dressing juga sgt sgt sgt mesra dgn the crunchy salad, hint of lemon yg sgt sgt sedap, u barely rasa the olive oil
5/5




caeser salad





dudebotak punya makanan, fish pasta something, nanti ending tengok kat receiptlah nama dia, hahaha, lupa ahhh. nampak mcm sikit portionnya tapi bare in mind the sauce is rather rich, so nicely sizing. the fish just done tidak keras sgt sedap
4.5/5














babedoyah's food, lupa namalah okeh








nothing much to scream about, recipe typical.. but the chicken sgt sgt juicy just done grilled to perfection, black pepper sauce at a side untuk health concious tanpa perlu minta so, boleh tuang banyak mana kamu suka. tapi sedikit runny saucenya, coleslaw better ganti ngan steamed veggies would be way superb
3.5/5




sesiapa order lebih rm20, boleh dapatkan ini pada harga diskaun. had the tiramisu last month, nothing to scream about. but the chocolate devil looks rather devilish.. nyum nyum










babedoyah's food @13.90 with mushroom soup
dudebotak's @ 12.90 with mushroom soup
dudebotak's ayaq @ 8.80
babedoyah's drink @ 7.80
salad @ 7.80
billing - 4.5/5
well, babedoyah must compare this kedai with friday's (where she found the food rather inconsistent), windmill (typical tasting tapi mahal for the whole makan experience), delifrance (the one yg used opened here sell rather sad food walaupun yg kat subang parade was a feveret spot) and dome (again, expensive and rather rich the food was).
so, hell ya mereka mereka merasakan sgt puas hati makan disini. balik rumah seperti ikan buntal puffed up and sluggish, hahahaa
bet BURSTDAY for a reason ....

5 comments:

afendi ariff said...

psl aku tak penah tahu tempat nih?
heh...kena try nie...

hantumakan said...

afendi - patut try beb, sedap la kat tekak aku, :D

DrSinga said...

jengkal dudebotak panjang tu...???!!!!
wau!!!!
kihkihkih...
(teringat apa orang2 tua2 kata....)

hantumakan said...

dr. Singa - aaaaa,doktor,'blushed'

DrSinga said...

wakakakakaka.....