Thursday, April 22, 2010

ustajah, ustajah

ustajah, ustajah.. kenapalah bagi partial info pada budak2 blajar.. mmmm

ceritanya begini..

yassmine si anak yg daring - ma! (terpacul kepala dari balik pintu biliknya)
ibu yg dah kurang garang sebab hormone dah stabil - mmmmm
yassmine - BERSETUBUH tu apa?
ibu - (pausing kejab)... kenapa tanya? sapa cakap pasal ni?
yassmine - ustazah
ibu - topik apa?
yassmine - kat skolah agamalah ni
ibu - ye lah, pasal batal air sembahyang ke, apa?
yassmine - pasal berhadas besar. ustazah kata bila dah besar nanti tahulah.
ibu - habis tu ustazah tak terangkan ke?
yassmine - tak..
ibu - (after thinking while having a conversation)
choice one - it's how i got u, - tak jadik, nanti kena jawab lebih panjang
choice two - nanti tahulah sindri - tak jadi juga, irresponsible answer, woundnt want she know from other people, baik aku yg tukang bagi tahu
choice three - bila lelaki perempuan dewasa, tidur sama2, diorang buat sesuatu, itulah bendanya -aku rasa acceptable for now, tidak too graphic and need not telling too many details, until needed further later.




nota bulukaki - dalam paper yg aku baca, ada tulis seorang anak yatim yg tinggal di rumah anak yatim berusia 14 tahun, mengatakan dia diperkosa oleh rakan sekelas pada waktu rehat. lokasinya adalah kantin, padang dan bilik darjah. dia mengandung sebulan dan di dalam bahagian sulitnya ada sebatang pensel sepanjang 4 inci. perkara perkosa2 ini berlaku hampir sebulan. kawasan kecil berlakunya kejadian dikatakan di Rawang.

aku takut okeh nak besarkan 3 anak dara. Ya Allah, tolonglah pelihara mereka. tolonglah beri aku petunjuk untuk sentiasa peka pada perubahan mereka. jauhkanlah orang2 prangai tidak senonoh dari mereka, atau pekakanlah mereka pada jenis manusia yg boleh dibuat kawan atau tidak. aku berdoa bagaimana pusing pusing pun jalan hidup mereka, semoga mereka sentiasa terpelihara.

7 comments:

DrSinga said...

choice 3 tu... insert sikit..'after they got married...'
:)

kucingorengemok said...

aku pun ada isu dengan perkataan setubuh masa darjah 2-3 dulu, haha

eh ye laaa, kesian la budak tu, memula aku tak caya, ingat suka sama suka, tapi siap ada pensel? :|

afendi ariff said...

doakan yg terbaik utk anak2 kita semua...amin!

jane said...

hahahhahahaha
kite pon dulu tak tau bersetubuh tu apa
hahhahaha

dulu, kita bayangkan, kalo laki n pompuan kawin je trus dpt anak

means, kite fikir org tk leh dpt anak if k kawin

tu lah budak2 kan..huhu

p/s : bdk yg kene rogol tummg sadis;(

hantumakan said...

drsinga - yup, she raised the kawin issue tadi, hehe, sudah tambahthat klausa, haha, oh rupanya dia dah bincang sama kawannya, and kawannya kata 'bersetubuh' is 'romance'.. wow, kagum dgn budak itu, she made it sound romantic, hehe

kog - tapi aku tengok cikgu skolah agama ada 2 types, yg segan2 nak bagitau, atau yg terlebih suka nak bagitau, akunya cikgu masa skolah agama adalah type 2, takuuuuuut.

eh, kawan skolah dia adalah walking sociopath ke hapa.. ganaz gila for a 14 age.. skeri

afendi - amin beramai-ramai

jane - hahahaaaa, cute gilaaa.
nasib baik main pondok2, pura2 kawin, tak dapat anak..
kalau tak, jadi 'the blue lagoon', citer brooke shield tuh, hehe

mmg sgt sadis. how did this happened,adalah pelik kan. sure ada kawan2 yg tahu, tapi keep mummed.. hopefully she's strong enuf to pull tru for the rest of her living/life and jadi si dewasa yg bahagia.. which is hard given the history. :(

mamarempit said...

tingat sorang anak spupu...dia nampak cicak tgh beromen atas cemin keta...Ibu..cicak tu tgh bersetubuh ye bu???

Gulpp...baru derjah 4 tuh....hahah...

Yg penting..doa & didikan ibu bapa..insyaAllah....

hantumakan said...

mama - aduih, gila advanced, hehe.. but kan rasanya as long kita tak stunted and slamber juer jawab soklan mereka kira okay le tuh, hehe

stuju, doa dan didikan penting, harap saya mampu jalankan tugas sehingga mereka dewasa. :) (takuuuut pun ada tapi, haha)