Sunday, May 16, 2010

buku, buku, buku

yeah, kita ke topik bosan of the month
review buku.. :D


oh, i love this book, as usual, kalau trilogy thingy, yg memula adalah best, sama sajalah dengan case buku ini juer, but, i must say, the second book still keep the momentum of the first book, only that dalam first book ada mystery yg menarik nak dibaca.

oh, i've watched the movie as well, untuk the first installment in swede, i must say, sgt sgt best. sperti biasa, tidak akan follow faithfully sebijon sebijon, but the adaptation is not bad.

mmmmmmmmmmm, how to say, cerita ini just not bad saja, bordering bosan, but i read far worst book, MAKA cerita ini bolehlah, tidak sampai cringing factor untuk dihabiskan, tidak sampai i browse ending of the book, to see whether worth reading it all, hahahahaaa

it's got topic bout muslim, jew, family, tolerate thrown in the novel.

to be frank, i bought the book coz the cover is cantik, hahahaaa


slepas membaca buku ini, menjadi super marah pada semua lelaki afghanistan, rasa perlu naik kapal terbang dan smack their face hard.

BUT that would be insane, mungkin akan kena tembak di padang bola sepak. (if u guys get my 'pun'. they punished convict after a football game, or before second half. and they watched it in manner of watching a game.)

okay fine, that's what i feel after reading the novel, i have not done any googling bout afghan later on or trying to research whether it is right or not, later on.

but just like the kite runner, khaled's writing is beautiful,



well, i bought this coz of the cover yg mnarik and coz it won whitbread prize or something. ending up yassmine and soraya been hounding my book and kitorang bertiga tukar tukar baca between three of us. yassmine ended up her reading last night. saya lak just half way thru it, but it's an interesting read, bout a kid with asperger's syndrom. tapi rasanya buku ini for a teenage readerlah. hahahaaaa.

9 comments:

DrSinga said...

ohh...kita lupa apa itu asperger's syndrome...
pssst... semalam baru tumpang baca Diary of a wimpy kid budak2 kat rumah ni punya...hehehe..

NH said...

yeay. N akan letak buku the girl with dragon tatoo dlm to-read list 2010 :D :D :D

i feel the same sentiment pasal afghan guys. brutal gila

leha said...

rajin nyer baca buku.. tapi dasat la min... dia dulu abis dr mak nyer... hehehe

hantumakan said...

doktor singa - akak, kita pun tak sure, tapi banyak lak citer pasal asperger lately, shah rukh khan pun asperger dlm citer 'my name is khan', pas tuh one of american next top model finalist pun asperger.. (wah, lengkapnya citer, haha)

by the way, wimpy kid pun dah jadi movie, ngehehe

kezen - wahai kezen, saya syorkan okeh membaca stieg larson only that he's not around to reap his reward making such an interesting books.

lelaki afghan adalah melayan perempuan seperti sampah, fine, mungkin bukan semua, but it just plain sad if it's true.

leha - tah tak pe, :D.. hahaha, rajin kerana takde menda nak buat kot, kalau aku doktor macam kau, sure aku rajin cucuk buntut orang pulak, hahahaaa (ganas gila kan, hihi)

leha said...

woit... aku tak cucuk bontot org tau..hehehe.. tu aku soh misi aku watkan... tapi kalau ko nak cucuk aku volunteer bagi...

afendi ariff said...

ulat!
buku!
heh!

hantumakan said...

leha - hahahaaa, jgn ah, malu aku..

afendi - i take as a compliment. :D

Daun Bidara said...

uuuuu sungguh banyak

NH said...

ohhh kak N skipped the tattoo girl saga sebab sebenarnya bila baca2 review, i couldnt take materials yg brutal or darah2..

but i finished buku aspenger to within half a day. interesting read. padanlah min and soraya suka! :D