Tuesday, May 4, 2010

chicken papillote

it's a deboned chicken, dimasak dengan serbuk roti bercampur flat leave parsley dan garlic. perapkan ayam dgn black pepper dan garam. perisakan juga serbuk roti itu dgn salt and pepper.
salut ataih bawah dgn serbuk roti berkaler ijau itu

kemudian stepelkan dia. masuk dalam oven dgn suhu yg amat tinggi, 230'c selama setengah jam.


chicken papillote











VERDICT - biasa aje, harap rupa and nama gempaq. sapa yg suka keperisaan melampau.. takyah susah susah nak masak.. hehehe (so, tij, still mahu recipe?)
and omaigod, deboned ayam adalah satu penyiksaan.



8 comments:

kucingorengemok said...

apakah? buat sendiri ke ni? canggih :)

Tijah said...

resepi plis...

Lya Colours said...

wow! transformasi selera
nama mcm mexico jerk

Tijah said...

omg. terasa kecil diri ini menepek resepi laksa yg sudah diketahui ramai ittew. hikhik

btw, itu paper apa? balut buku tu kah?

afendi ariff said...

mcm chicken chop...
cuma tak digoreng...
ko reka sendiri ke?
canggih...

hantumakan said...

kog - buat sindri.. yes.. )

lya - aku pun tak sure makanan mana

tijah - ngada ah.. kau masak kan sedap melelehs air lior diketahui seantero blogging site.. :)

paper grease proof ke apa namanya,

afendi - wah, aku tak reka, tapi rasa kembang idung sebab kau ingat aku reka, hahaha

DrSinga said...

tak de jual ayam yang telah siap di bone ke??

hantumakan said...

dr singa - adaaa, cuma gatal nak try debone seolah martha stewart itew.. i guess pretty obvious i am not her.. hahahaaa