Wednesday, May 26, 2010

SCHOOL OF TERROR

INI ADALAH PETIKAN FRONT PAGE 'THE STAR' TUESDAY.

tajuk muka depan sejibonlah, 'school of terror' . skeri baca pasal skolah ni beb. (ini sekolah yg sama dgn kes budak 14 tahun dirogol itu, and stuffed with 4 inch pencil in her private part.)

bagaimana mereka boleh jadi begini and kept unchecked by authorities? authorities merangkap ibubapa, pihak sekolah dan polis2? mungkin perlu masuk rukun tetangga dan ketua kampung skali ah.

sekolah ini punya kumpulan kongsi gelap yg nge'pau' jumpah uwang ikut nama gang mereka. seperti geng 08 harus dibayar rm8 setiap hari.

sekolah ini murid2 nakalnya minum minuman keras di kawasan perkuburan.

skolah ini punya pusher jual dadah.

sekolah ini ada port (rumah tinggal) berdekatan kawasan skolah yg lengkap bertilam dan sering dilihat membawa awek lepak disitu. lepak dengan awek di kawasan rumah tinggal lengkap bertilam? well, i am sure i'll be judgemental in this scenario.

i retracted 'nakal' pada ayat di atas. nakal untuk sesuatu yg harmless. ini adalah social inadequate person in the making. mereka vulgar, sesat dan menyusahkan. mereka baru berusia semuda 14 tahun.

saya masa 14 tahun naive. hanya pikir hendak turun padang pada pukul 5 untuk training nettball. and pikir nak tercongok kat dewan makan waktu 6.30 isi perut kerana lapar. paling jahat pun pikir nak tidor dalam kelas pada waktu 'prep'. itu pun warden sudah marked ini muka kerna suka cakap kuat2 dan buat lawak.




authorities cepatlah ambil tindakan. safe mereka yg masih boleh (skolah ini punya 3000 students, saya yakin bukan semuanya nakal), curb mereka yg gagal to toe the line.

3 comments:

Lya Colours said...

wah bebudak skrg mmg advance ek
advance yg bgs xpe gak
ini dah kiri elok bunuh diri je
miahahaha
yela kan
dari membesar jd lg teruk
hehe memandai je

DrSinga said...

speechless...
dah open wide macam ni..hopefully some serious action will be done!

hantumakan said...

lya - kita kasi aje dorang nih, biaq tahu tokleh nak 'nuke' orang sukasuki.

doktor - saya pun berharap prevention measures diambil segera. cakap mcm pengerusi pibg aje, haha