Tuesday, June 8, 2010

reviews

from the last time, saya review buku bacaan, saya baca lagi another 3, seperti di bawah.

finally, saya menghabiskan baca all three books, the last one sure is better than the second installment, and it's pretty sum up the whole story.

buku ini mengenai women in general. so, empowerment sort of. hero sdikit rosak akhlak, suka screw women (screw as in hanky panky, intimate thingy) but buku ini never try to pass itself as book of moral. buku ini cerita pasal lisbeth, she's different yet strong.. the kind of loner di skolah yg just dont fit..

saya sgt sukakan buku ini. it's thriller, labyrinthine, current, and culturally different.

buku ini better than the other book she authored (we are all made of glue). interesting, only that her style of writing not that the kind i am fancy of.

last but not least, buku ini adalah from the same vein as 'slumdog mliionaire'. so steep with indian cultures, way of thinking. mmg seolah-olah membaca their version of movie.
so, that's a wrap u guys.
and i think i breech the '15 books per year' yg pm mahukan rakyatnya membaca, heheee..
well , accolodates for me.. okay apa patting my own back
:)

4 comments:

Daun Bidara said...

daun tabik hormat

kucingorengemok said...

joycelyn lee anak tokey kedai buku, chew eng lynn anak tokey shell (yang dah meninggal, eng lynn bukan bapak dia, eh kalau bapak pun dah mati den tak tau), ng cheng li anak cikgu muzik... juga terdapat neo li peng, teo swee lin, shereen ch'ng su yin (kelas kuning) dan chew foo leng (juga kelas kuning)

ada satu budak india nama dia jeyashini kanagarajah. saya suka kawan dengan dia. kamu? :)

hihihi

15 books per year is sad, kalau saya pm saya suruh baca 52 - 1 buku 1 minggu!

kucingorengemok said...

ambik! komen panjang boleh buat 1 entri... harap maaf tuan tanah, hari ni saya gila kuasa :)

hantumakan said...

daun - kita juga tabik pd awak.

kog - teo swee lin i remember the sweet long haired girl.. kan? budak kelas kuning tak ingat ah..

saya jumpa dgn kawan india kamu sekejab saja.. saya kan berpindah slepas itu.

weh, gila koser 1 buku 1 minggu..
yg 15 stahun pun malaysian tak mampu.

kamu gila kuasa saya tak kisah. silalah kamu buat entri terus di ruang komen ini.