Saturday, July 24, 2010

he had me at......

bulan July adalah bulan reminiscing.
bulan July adalah bulan dimana aku akan mengimbau hari hari yg lepas sebelum aku dan habidud diijabkabul..

he didn't had me at hello (jerry maguire-tom cruise and renee zellweger)..

maka mari kita bercerita mengenai 'he had me at'..

HE HAD ME AT...
walau secara exteriornya babe doyah seorang yg buragas, tampak tomboi dan suka main sukan, dia mencari cinta yg 'moving'
cinta yg hatinya akan tahu 'that's what i call love'..
When she said that, she meant that yer heart and yer jasad just know that love is love that can be feel rather than being uttered and being pegang dan cenggitulah kekdahnya.

bila jumpa cinta,
yer head was facing the other way,
but yer lips were smiling secretly,
coz yer heart just burst with undescribable happiness.
it just doesnt matter bila yer other half tak perasan,
walau u're secretly longing being caught doing so.

bila hati ada cinta,
out of sight means every little second is burgeoning with longing..
rasa nak gila,
you try to buff up only to learn that you're no buffy (the vampire slayer-fine, reference tak seswei)..
your heart will just collapse ..
tidur tak akan lena,
mandi tak akan puas,
makan tak akan sedap.

bila fikir cinta itu pinjaman..
aku akan sedar yg aku memang seorang hamba yg perlu banyak belajar.
i live too dependant on the high it been giving me..

babe doyah belajar rasa begini setelah dia berkawan dengan dude botak.
ada beberapa insiden jua yg menyebabkan babe doyah menjadi head over heels pada dude botak ini.

seperti, suatu ketika, dude botak datang bertamu ke hometown babe doyah.
ayah babe doyah membawa sekawanan budak skolah ke kem motivasi di tepian pantai, maka ayah babe doyah pun extend invitation kepada dude botak untuk turut serta.

maka babe doyah dan dude botak pun ikutlah ke pantai.
bila ayah babe doyah sebok men'drill' murid2 hendak periksa-motivasi kekdahnya,
babe doyah dan dude botak itu pun bercanda di pasiran pantai (ahaks, trus ingat pada ziela jalil)

tiba2 perut babe doyah meragam..
perut babe doyah ini jenis meragam yg most of the time tak kena tempat, tidak boleh tidak, perlu relieve masa itu juga, tokleh tunggu-tunggu.
yg trus rasa macam sikit pnya anginlah pusing2 dalam itu perut, mmg menciklah babe doyah kalau terkena sakit perut yg satu nih.

'awak, kita sakit perutlah' kata babe doyah.

'boleh tahan tak?' tanya dude botak.

'mestilah tak, kalau idak, tidak le kita bagitahu awak nih' kata babe doyah lagi dengan muka yg dah tak berapa berseri dah.

maka the hunt for 'rumah kecik/bilik termenung' pun berlaku.
ini bukan port dickson ye, yg bila ada duit barang 50sen boleh terus buat business dgn senang hati.
ini pantai yg babe doyah tak pernah jejakkan kaki ever and won't jejakkan kaki ever juer despite the believe yg jika anda pernah 'buang' di rumah yg anda kunjungi, anda akan kunjungi lagi tempat itu.

'macamana ni?' kata dude botak

'orang serious tokleh tahanlah' adu babe doyah.

'jom cari semaklah. nanti saya tolong 'jaga' untuk awak.' kata dude botak dengan muka yg tak de sengih, takde mockery juer takde ciri geli dan sebagainya hanya ciri serious berpikir untuk selesaikan masalah babe doyah itu.

babe doyah adalah dalam keadaan terjepit waktu itu. you know if u gotta one wish from a genie, this is one kind of situation yg kau akan guna hajat itu untuk selesaikan masalah ini rather than mintak jadi kaya raya. perut babe doyah pula sakit yg seakan jika dia buat buat buang masa pikir lagi, letupan kecil bakal berlaku dan ia takkan meletup blank ammo okeh, sure ada isi punya.


maka ------ okeh, aku choose untuk omit this part of the story, nanti babe doyah malu ah -----

dude botak raise to the occasion dan masalah babe doyah pun selesai. setelah selesai, dude botak slamber aje takde pun buat lawak mengenainya.. hehehe.

at that time, babe doyak knew she had her back covered, if anything happened, back disini adalah bilamana situasi vulnerable atau terjepit okeh, bukan babe doyah's 'back' okeh.

dude botak had babe doyah at 'jaga'....

sekian. T_T

5 comments:

Tijah said...

wow!

cinta perlukan 'pengorbanan' kannnnn?

huhuhu...

Anonymous said...

Ayo sungguh x romantik.. Tp such a cute scene.. Nanti I 'jaga'

~ita

DrSinga said...

heh heh heh....
sengih2 aku pagi2 ni..

NH said...

hehhehehe. baik je rudin

hantumakan said...

tijah - HARUS..:)

ita - there you go, the entry u've been waiting for, haha

dr.singa - tapi masa kita sakit perut tuh, langsung xbleh sengih.

kezen - :)