Sunday, July 25, 2010

he had me at......(part two)

okay,
dikeranakan esok takde computer,
maka akak buat gaya ober hapdate twice pernight..

mari kita kembali pada kisah percintaan babe doyah dan dude botak....

selain dari kisah 'uk uk ' di tepian pantai itu..
ada lagi beberapa kisah
-ada satu kisah telah tidak mendapat kelulusan pihak penapis/kopirait encik dude botak, maka rancangan untuk menerbitkan entri itu pun terpaksalah dibatalkan. penat dah aku pujuk, dude botak tetap tak kasik, kalau babe doyah dia on aje citer mana pun, hahahahaaaa-

ketika bade doyah dan dude botak menjadi pelajar IPTA,
mereka selalu kluar berpacaran ke Subang Parade.
yelah, paling dekat kat shah alam kan..
kat shah alam tu mana ada entertainment jaman dorang blajar dulu,
balik2 lepak kat kompleks PKNS tuh,
boleh bleeding hidung bosan..
korang tak caya?
cuba kau cuba lepak terpacak kat kompleks PKNS..
tak de apa dek, balik2 people watching..
tu pun kalau kau lucky dapat lah tengok ziana zain lalu nak pi buat rambut kat one salon kat situ,
itu pun kalau kau lucky.

okay, berbalik pada kisah subang parade tadi, hehe
pada suatu bulan puasa,
dude botak pun mengajak babe doyah ke subang parade,
window shopping barang raya kekdahnya..
cekitdout baju raya lah ..

masa itu babe doyah tak posa kerana dapat cuti..
tapi babe doyah takde lah kisah sgt pasal nak makan ke minum kan,
slama ini pun sesejak dok asrama,
babe doyah bantai aje pose..
tak koser jadi kera sumbang dok pulun makan depan orang..
tak syiok ah,
makan time buka ngan orang lain lagi best..

awak posa ke ni hari? tanya dude botak

'tak, kita cuti, yeah yeah...' kata babe doyah.

'dah makan ke?' tanya dude botak lagi.

'alaa, takyah.. makan nanti le time buka.' sambung babe doyah, slamber aje.

dude botak berkerut. muka macam tak puas hati. perlukah?

tetiba dude botak ajak pergi supermarket parkson. dia ajak beli air kotak dan food.
kemudian dude botak ajak lepak kat tangga yg ada pintu penghadang api itu.
dia temankan babe doyah makan.

'awak, cepatlah makan. nanti awak sakit ke apa.' minta dude botak.

'hahaaa, mana ada lak sakit.' kata babe doyah

'habis tuh, kalau tak de apa, napa Allah bagi cuti. makanlah, saya teman, saya tak kisah.'

babe doyah pun cucuk straw pada air kotak. meneguk air pemberian dude botak.
tisk tisk.
babe doyah slalu kena layan macam bukan seorang girly girl.
tak pernah rasa diri frail.
but sesekali bila ada orang yg kisah dan concern,
it strikes hard on places she didnt know she had.
how sweet was that?

dude botak had babe doyah pada suatu bulan puasa.......

2 comments:

afendi ariff said...

ko nih....tak usha line dulu trus minum?heh!

DrSinga said...

weiii......
senyap je??
no tenet ah??
.
selamat Ramadhan!!