Friday, July 23, 2010

THE PLAN

kembali, kembali, kembaliiiiiiiii
hahahaaa, seperti biasa perlu cakap gema untuk dapat perhatian..

okeh, sudah sbulan from the last time saya mempita ukur ukuran badan saya,
untuk sesi ukur bulan ini saya berjaya lagi mengurangkan sebanyak 20.7 cm (yeah yeah)
namun percayalah, jika dilihat secara black copy, 20.7 cm tuh ciput saja..
tapi sebagai sejenis orang yg suka juga nak berpesta atas kejayaan diri, saya tetap terlonjak-lonjak kegembiraan, hahahaaa
cm yg paling banyak berkurangan adalah pinggang (4.6cm) dituruti oleh dada (3.5cm)
dan yg hampeh tak nak berganjak adalah ukur lilitan peha dan lengan,
bila le peha nak comel nih,

okeh, kita tinggalkan topik ukuran badan,
bulan ini i start with a plan, (padahal dah dekat gila dgn bulan puasa, obvious sgt yg plan ini akan terganggu, chait)


i compiled the cardio that i could do untuk mengelakkan kebosanan asik berbasikal hingga tongkeng panas berapi lagi rasa seperti patah..
else that cardio, i compiled juga all the resistance move yg best, stretching badan/yoga pose dan recipes enak low calorie hi nutrisi, fibre dan vitamin..



and this is habidud's plan,
he's starting on protein shake kononnya mahu bina otot,
dia nak bribe saya juga,
tapi saya khuatir akan menjadi she-hulk,
akak tak rela nok



ini journal fitness saya,
cukup dgn misspelled word and all, hahahaaa
di dalamnya tertera nilai calories jaya bakar..
ukuran badan bulan ke bulan
dan simple weekly plan.
namun tak sanggup nak start food journal kerana tahu makan hi calories food sokmo..
NAMUN kapasiti makanan telah berjaya dikurangkan..

i am sure saya tak mahu ke arah makan bercatu,
kerana saya associate food dgn good life experience.. :)
so when i crave for delicious food,
might as well saya makan dari saya rebel dan stuff myself silly, hehe

oh by the way, it's a conformation i lost almost 1.5kg since i started my new fitness journay..
what's bugging me is, how am i gonna cope bila ramadhan dan syawal menjelang,
knowing me, i hate stopping at a bump, the odd of me stopping altogether are pretty high...
but saya berharap i'm steel enough to sondol through lah

5 comments:

Lya Colours said...

kurus kurus !!!!!
noooo
puasa makin menghimpit
bazar ramadan semakin menyeru2 !!!

Tijah said...

wow...
bakal berkebaya nyonya dipagi raya nihhhh

hantumakan said...

lya - aku kan bolan posa macam makin gebu saja, chess.

tijah - aku nak pakai hotpants, oleh itu montot kena perky.. boleh?.. hahahaa

DrSinga said...

jeles..jeles....

hantumakan said...

akak, tak usah, akak dah kurus ;)