Tuesday, September 28, 2010

ENTERTAINING - STORY 3

wokeh, mari kita sambung lagi citer pasal makan makan makan

mari kita tackle issue makanan pula.

in my case, slalunya kononnya suka nak jadikan tetamu guinea pigs ..
inilah masanya nak masak makanan baru sebab kalau makan sama family aje,
kengkadang mcm tak syok,
lagi ramai lagi meriah la kan.

but kengkadang kita boleh buat approach lain juga.
seperti the updated version of the ol'recipes.



ini the newest version of auntie lina's chicken mushroom bread pie

sila tengok link untuk ol'version

stakat ini sudah mencuba dgn roti gardinia, roti hotdog, juga baguatte..

yg di atas itu guna roti bamboo charcoal ash ke apoko, akak dah lupo..

and in future gonna eye hendak guna croissant, roti carrot and a log bread i saw in LAVENDER..

i loike new version roti terjual di kedai,

sgt hebatlah.

:D..

5 comments:

Lya Colours said...

roti charcoal??
pakai arang kah

gila jakun ni
x tau
wahahahahaa

hantumakan said...

oh, tdi tak siap type, dah published, abu daun buluh katanya..

3 keping 3 hengget lebih, sebab itu bukan sumer itam, hahahaaa..

alaa, kita pun jakun sebab tuh kita guna,
lalalalalalaaa..

leha said...

wa.. ingatkan ko terhangit bakar tadik... rasa dia camna? best tak? rasa hangus tak? jakun gak nih... tak penah jumpa..

Ita Shadila said...

@_@ --> mata terbuntang lepas tgk roti itam amat

lepas baca kembali sepet -_-
sbb penah terdengar psl bamboo this n that, baju bamboo, bantal tilam bamboo, roti bamboo..

mcm takut nak try sbb masa kecik2 main tepi sungai makcik2 slalu marah dgn ugutan "main la kat buluh nanti miang"

hantumakan said...

leha - tidak sama skali (sambil menghidangkan sambil kena buat announcement, 'INI BUKAN ROTI RENTUNG!!! BUKAN !!!!!!', hehehe

ita shadila - haha, makan ini tidak akan miang atau gatai.. rasa roti aje sbenarnya..