Tuesday, September 21, 2010

terHANGET....

aku kan, kan kan..
terpaksa mengaku..
aku dah ketagihan fb kembali... hahahaaaa

once a game geek, always a game geek...
(geek la sgt, geek yg ini tak mampu bikin wang macam bill gates.. *sigh*)

tapi hari ini,
i telah termasuk fb najib tub razak..
not that i care much bout his doing before..
ini semua kerana dorang kecoh yg fb najib dah kena serang dgn indons..

serious dek..
dorang carutkan najib..
carut gilalah,

yg aku pelik sgt nih,
kenapalah indon2 ni semua bengang sgt dgn malaysia nih?
macam le najib tuh ter'rule' dorang skali..

dia kata kita jilat pant*t inggris le..
kita jeles ngan dorang le,,
kita jajah sabah sarawak le
and more beyond that..

setahu aku..
tiap kali aku bangun tido, kemas rumah, sidai baju, makan epok-epok..
korek idung, tengok tv, 'termenung'..dan segala aktiviti harian aku le..
aku takde masa langsung nak pikir pasal negara indonesia, pemimpinnya atau pun rakyatnya..

paling menggugat otak pikiran aku pun,
pasal kes peter porn and luna goddes maya tu hari je, (hahahahaaa)
tak pun the skimpinest of aktress indon dressing dalam citer indon yg kluar pagi petang kat tv tu haaa..
pas tuh posing opoyo semayang kat tikar mintak hidayah lepas tayang lurah dada..
tak pun tunjuk peha.. (cinta dan anugerah, tv9, 5.30-sadly ada ashraf sinclair act in it.. what a waste)

dorang marah macam angelic sgt..

tetiba terus teringat citer ita shadila dan maid kakaknya yg 'maryam' sgt,
mengandung tetiba ..(she's an indon)

or maid kakak ipar aku yg lari entah berapa kali..

siap sorang gambar profile fb dia a smiling pig pegang bendera kita..

dorang ni biar benar..
aku tak de masa nak carutkan bambang udiyono yokoono,
aku pun tak sure nama presiden dia apalah..

for the record,
aku tetap menjulang langit yg buminya kupijak..
dan patriotism aku terbakar gak bila indon ni sumer kutuk macam ni skali..
tak patutlah.. tak patut gilaaaaa

4 comments:

Julie said...

kan..? Aku pun pelik kenapa diaorang marah sangat kat M'sia. Maid indon yg kena dera berapa kerat je tapi jenayah yang babitkan orang indon yang merompak, merogol, menyusahkan rakyat malaysia tak kira plak..! Tak de makna nye org m'sia cemburukan indonesia, bawak taik untuk desecrate bendera malaysia tu menjijikkan ok! Tak tau lah orang lain tapi aku tak sanggup plak nak bawak taik sb marah kat orang yang aku tak kenal personally OR not... hehe

hantumakan said...

jules - sebelum itu, stoberi jem kau sgt gerem aku tengok.. maka aku terpaksa saja jejes air liur dgr komen mak kau yg ia lebih sedap dari jem pasaran.. tisk tisk, (kempunan)

exacto.. crime maker kat sini pun sumer dorang, pecah rumah, pecah orang.. curi kelapa, curik sawit, samun, hehehe ('semua' tuh ayat over, but by now, aku anggap entitle nak judgemental, haha)

and aku pun tak sudi nak guna tahi aku smearkan bendera, langsir or apa2lah milik orang lain, tak tercapai dek akaikulah..

Lya Colours said...

dorg ni pendek akal, atau kata lain, BODOH

bagus gak kerajaan dorg x bg jadi maid kat negara kita, at least kurang sket bangsa2 dorg kat sini
wat menyemak ada la

bencik

hantumakan said...

lya - esok nak buat projek sapu indonlah, hahahaaa