Monday, November 29, 2010

JUALAN GEDANG, eh bukan, jualan gudang.. :)

dulu kan masa mula2 kawin kan,
suka gila pi jualan gudang..
SUKA?.. sebenarnya kan... taksub..
hehe

skang dah anak 3, kudrat pun takde,
adalah malas malas ayam nak pi,

tapi tu hari, on 13th november, akak dan habidud..
berpoyo-poyo le mnuju ke jualan gedang electrolux..
kerna kitchen hob kita dah semput semput ayam aje apinya..
nyampoh..
tpi dulu pun beli kat jualan gudang jugak mende tuh..
kira okeh le siap ngan cooker hood dan kitchen hob baru 5oorm..
tpi brand fagor le..
ni hari lepas 3 tahun umoq dia..
kena upgrade pada kitchen hob yg apinya bosa kobar2 boleh buat bakar lemak di badan~tipu gila cerita~


warehouse sale start at 9am. but when we arrived at 8.30, crowds built up infront of the building oredi.. untuk pengetahuan semua, most of the crowds comprises of chineses.. well, they are sure looking for bargain.. :)

lepas tunggu kat bawah barang 10minit, rupanya bahagian kitchen kat ataih, yg bawah hanya petiais, washer and dryer. maka gigih lagi naik ataih pula, depan lift aje orang dah banyak cenggini... maka memang nyata kegigihan dan preserverence perlu ye tuan puan jika hendak membeli di jualan gudang (oh boy, the crowd masa clarks warehouse sale 2 tahun lepas lebih insane dari ini, percayalah..


lambakan ovens yg kilat2 gitu, most of the items released were either display units, defected items (hencot, kemik, calar dll), discontinued models ataupun model kurang laku. juga ada cooker hood, vacuum, blender, kitchen hob, air cond, alemak, ahkak lupalah apa lagi, tpi barangan electrolux le, sebab tu hari ada yg tanya takde jual tv ke.. sori ye kak long, electrolux tak buat tv..



harga slashed down, the pink one is the sale price, kalau mata super bionic boleh baca the original price warna itam kecik kemeot itew.. namun jika anda lebih gigih dan nak well prepared, always do a research about the brand's models before going, check of the price dan features kerana takde orang yg akan entertained anda nak tanya jela-jela, seperti oven ini berapa cooking method, ada spit turn over ke, mana dulang ilang satu, bukan ada 8 ke (ngada lah tuh, slalu ada 2 kan) dan perkara2 gedik senama dengannya.





more items yg letak longgok2.. cara nak beli, sila book awal2 kertas warna pink itew.. tulis nama dan koyak the lower half portion, jika item dah takde lower half portion, meaning the items had been booked, dan sila nganga hingga langau masuk dan bertelur.. JANGAN.. items akan selamat hanya untuk 1 jam, jika anda tidak settle bayar within 1 hour, item akan open for sale kembali..

sesungguhnya orang macam gila ambik kertas pink itu banyak2.. mungkin mereka kerja jual barangan terpakai ke apa ntah, kawan adik yg datang pukul 11 telah pulang dgn hati kuciwa kerana most items sold oredi. and the sale suppose sampai petang at 5 pm. untuk itu hari, sale hanya berlaku for just one day berbeza dari slalu yg selalunya dri hari jumaat hinggalah ahad.


dan ini adalah kitchen hob baru kami punya kertas pink (apakah, orang nak tengok gambar baranglah) okay kitchen hob belum gilap kilat2 malu nak tayang di blog, hehehe... harga asal rm999 dan kitorang dpt half of the price , yeah yeah.. and api dia superb dek, kalau dekat2 mahu singe akunya bulu kat taik lalat, hehe.. skian, laporan saya mengenai jualan gedang, eh, gudang.

3 comments:

kucingorengemok said...

saya memang tak cukup kiasu untuk menjoin mana² jualan gudang

eyda said...

ade gak jualan gudang utk barang letrik ek...tak pernah tau....saye pernah g yg jual baju2, kasut2, perfume, make up je...

hantumakan said...

kog - kiasu kah aku?.. heheee, cukup kiasu lah aku rasa.. :D

eyda - ado, ado, the regular contenders are samsung, electrolux, fagor and teka.. :),

samsung was in front of bukit raja jaya jusco but dah pindah

electrolux and teka kat glenmarie and still are i think

fagor kat depna bukit raja jj jugak.. :)