Wednesday, July 27, 2011

Misteri Kehilangan Boipren

Ini kisah benar.
anda pernah hilang wallet, dompet, henbeg, kunci kereta bukan?
tapi boipren pernah?
Mari ikuti kisah ini.

Kisah berlaku di tahun 2000.
lama tuuuuuu,
tapi mcm citer fairy tale yg mulanya 'once upon a time',
lagi lama....
LAGI BEST, O, O, O...... (mcm lagu iklan myvi perodua tuh)

seperti biasa, seorang awek nak pergi dating.
Dia baru lepas habis kelas di ITM.
maka berdesuplah dia pi naik keter racing karat yg disponsor dek bapanya.
nak pi fetch boipren yg sudah mula bekerja di salah sebuah kilang yang terletak di Kelang,
kilang yg banyak menjana ekonomi negara sejak tahun 70an lagi, achewah.

masa tu, henpon adalah barangan agak pricey dan tidak termampu dek awek itu untuk memunya walau dapat loan dari YPJ, maklumlah PTPTN baru aje nak mula masa-masa nih.
maka tokleh le koling-koling boipren sbelum datang jadi ke tak dating kat time sekian sekian...
maka main redah ajelah datang.

boipren pula agak workaholic,
walau tau hari itu hari dating,
masih lagi nak membanting tulang,

maka awek itu pun mnunggulah boiprennya pulang dari kerja.
tunggu punya tunggu,
dari minit, jadi puluh minit,
jadi jam jadi berejam..........
fed-up okeh....
fed-up gila,
maklumlah, darah masih muda.....

akhirnya boipren pun pulang dari kerja..
awek masam mencuka....
boipren masuk keter,
terus awek drive laju-laju sambil marah-marah boipren mnuju ke subang jaya....

sampai kat subang jaya,
minyak kereta pun nak habis,
maka singgah le kat stesen minyak nak isi..
masa ni dah start layan diri isi minyak,
maka awek pun masuk dalam pi bayar minyak keter..................

bila kluar stesen,
pi keter nak isi minyak..
tengok kat co-pilot seat macam takde orang...
'boipren isikan minyak agaknya,' detik si awek tadi...
tapi takde jugak..

'alemak, boipren aku ilang..'
memula awek nak ditch aje keter sebab tahu boipren sure walking distance kan,
taspi pikir lak kalau boipren dah naik bas balik, camna lak..
maka awek pun isilah minyak keter and start enjin..

'mana lak nak carik mamat nih'
hunch berkata pi la carik kat subang parade..
pusing kat sana terus nampak boipren kat depan SP..
lambai-lambai boipren dia pun masuk keter..

memula dedua diam...
tapi dalam hati awek, fuh lega, dah jumpa..
los and faun..

pas tuh tanya
'marah ke?'
boipren diam.

'kalau tak jumpa tadi camna?'
dia pun kata....
'u shud know where to find me'

subang parade adalah tempat pertama kitorang dating.. :)



3 comments:

Lya Colours said...

tempat pertama saya dating adalah kat library kolej matrikulasi perlis. sekian.haha

DrSinga said...

HAHAHAA...
kiut la korang berdua ni!!!

hantumakan said...

lya - wow, sangat ilmiah kau dek... :)

dr singa - tengkiu, doktor ngan encik abdul kiut juga.. :)