Tuesday, February 21, 2012

L.A.M.B S.H.A.N.K.

IMEJ BERIKUT INI AGAK GRAFIK.

sila jgn tengok jika tidak punya kendiri yg teguh.

alah, buat lawak aje, bukan gambar apa pun



lamb shank saje, yg tak berkawankan mashed potatoes..
nak masak tak susah jugak le,
bila gugel resepi rata-rata guna pakai tomatoes, in a form of chopped from tin or puree or dlm bentuk buahan dipotong..
bersama red wine, maka itu skipped..
herbs tengok ada pelbagai, maka main baling yg dok dlm peti sejuk (bay, rosemary and thymes)

seared lamb shank dulu, 5 minutes each side, ketepikan.
tumis garlic, baling wedges of onion, carrot.
tuang setin tomato dalam tin, tambah tomato puree sikit, lea and perrins sikit..
masukkan lamb shank balik smula, tambah air sikit, masukkan kiub ayam and herbs.
renih........................................

lepas sejam setengah tak lembut lembut perut dah lapar, masukkanlah dalam pressure cooker (okeh, nyampoh dah tunggu)


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
dengan bantuan periuk tekanan yg chomel..



makan dgn tortilla and sayuran..

zahra pun tolong makan.....
kemudian esoknya telah menjadi stinker bomb..
sangat busuk okeh hasil penyahtinjaan budak kecil ini..

5 comments:

nurulhuda said...

She's so cute!! Senyum dia cam natrah.. Kak n pernah mkn lamb shank secret recipe je.. Sedap2..

hantumakan said...

okeh, mak dia tolong ckpkan thanks on her behave, hehe.. kan, dulu kalau mkn lamb shank pun kt secret recipe, tpi kt chillis pun ado..

by the way, how's preps? kalau ada apa yg kitorang bleh tolong sila roger, kitorang insyaallah kalau termampu pasti akan bantu..

'apa yg penting, kerja sama, hehehe'

Aza said...

ya ampun, tengok gambar budak kecit ini rasa macam nak baby lagi! *oops*

super comel, muka innocent je kalau menghasilkan stink bomb pun tak sampai ati nak marah,kan?

hantumakan said...

aza, ong pun this time around terlebih motherly...

sgt suka menggomol budak kecit ini.. mmg tak mampu marah walau it stinks gila, hahahahaa

eyda said...

Kak, I think you have to adjust your profile la sbb dah tambah sorg lg daughter yg cumil ittew....