Tuesday, February 28, 2012

L.A.R.I.K. 2

berbalik kita kepada issue kasut larik..
Nike ada line kasut lari yg ringan juga.
Nama linenya adalah luna.. BUKAN luna maya, iskh, iskh, iskh..

mine that i am using now is lunaswift.
they have other luna for sure.
lunaglide, lunaracer, luna elite+, and banyak lagilah,
in fact nike ada launched luna baru recently, aku dah lupa nama,
but laki aku kata hebat sungguh kasut itu..

tak dapat citer luna yg baru2 tuh,
citer yg aku punya pun kira okeh..
kira kalau korangnak beli luna,
mungkin lebih kurang kot, kot ajelah tapi..


my 2 year old lunaswift.
as we can see, badan yg tidak sarat berpadding.
the light test seperti biasa.. :)




tapak kasut.
nampak lambang nike+ itew..
kasut ini compatible dgn nike+ sportband,
where u can put chip in yer shoe's insole,
and pakai the nike+ sportband,
maka they can track yer kilometres achived per run or something like that..
chip itu juer compatible dgn apps from iphone.




okeh, gmbar ini tetiba takde purpose..



the place where u shud place the chip..
aku takde pun mende nih..
but just saying the extra kasut ni ada..


cons
  • tapak kasut ini banyak glued parts. maka most of the time, after sometimes, ia mudah tanggal-tanggal. (gambar tapak kasut, bahagian warna hitam kat belah belakang, all bahagian glued. habidud punya dah ilang ketika berlari, err bukan semua, tapi bahagian paling ujong.)
  • bahagian tapak and body juga pandai rekah and terbukak.
  • else than that, for the time being i have not much of comment. saya suka saja lari pakai kasut ini.

eh, tambahan,
kalau jari kaki anda capang macam saya,
NEW BALANCE ada line yg specialising on toe box yg besar.
selain dri itu, NEW bALANCE juga ada kasut bertapak yg collaborate dgn VIBRAM..
aku tak pernah pakai kasut ni jadi aku tak tahu kasutnya best ke tidak.

4 comments:

Lya Colours said...

ok larilah dengan jayanya!
100m pecut!

Tijah said...

weh. aku baru diskaver skyrunner. (ke org lain dah lama tau?) cam best kan? bleh turun berkilo2 hanya dengan melompat katanya. menarik tu. harga sebijik rm900. gulp!

geraugebang said...

laaa ni kita tak der satu pun kasut sukan...nampak sangat tak eksersais ek...

hantumakan said...

lya - sori dek, dah lama kita x bukak blog.. kalau pecut 100m, 10 min kemdian sampailah

tijah - weh, aku gugel after kau mentioned.. sgt ropa kangaroo kan.. kalau aku naik x patah ke?.. hahaha

kak gerau - kita lak takde mesen eksesais kat rumah.. :)..