Monday, March 26, 2012

E A V E S D R O P

kalau kita suka pasang telinga,
kadang kadang kita dengar perbualan orang lain...


A : woh, boobsienya minah tu...

B : mana, mana? (sambil toleh arah muncung A).. -setelah bersetuju dgn pendapat- what's yer bet? push up bra ke, under the knife..

snickered sama-sama..... senyap jab sipped kopi kau... tukar look bengong..


A : bra kot...

B : no-laah, err, it wont have that wobbly way if it's.. i mean, push up bra is stiffing..




MORAL
jgn eavesdrop perbualan kitorang laki bini..
x seswei..



Friday, March 23, 2012

What doesn't kill you makes you stronger...

kata Kelly Clarkson 'what doesn't kill you makes you stronger'
i bet it has nothing to do with any PARAQUAT..okay..
so jangan pula sesiapa pi togok paraquat just to make a point kalau kau tak mati menogoknya, maka kau itu kuat..
pppfffttt..

i think it everything got to do with heart matters..
d delicate thingy inside you..
siapa yg tiada pernah kesedihan,
mungkin tak akan paham..
it's like a cancer that's eating you from inside.
bak ol'saying
mati tak basah, makan tak kenyang, tidur tak lena...
kenyataannya mmg begitu tahu.

you are broken...
(cuba cakap begini ketika patah hati, and mean it, kau akan sebenarnya paham meaning broken itu bigger than just 'broken')
d nearest i saw an actress ckp that 'she's broken' and actually feeling it was when debra from citer 'dexter' uttering it..
trus mengimbau perasaan broken itu ..
adus..

what kelly means is..
kalau kau tak succumb to yer heart injuries..
kalau kau tak memilih untuk menjadi bitter (okay fine, untuk seketika mungkin boleh)
after sometime..
u'll heal..
times heal..
u'll be stronger i'll bet..
tapi kenyataannya bukan sekelip mata.
that's reality..
and the marks of heart brutalise will forever be there,
but u can always wear it with some pride coz u know u survived.
u will be 'once broken' but recovered from it.
and hope stronger u'll become...

(mogok sebab tak dapat balik kampung menghadiri perkahwinan sepupu, pppffftt... )

Monday, March 19, 2012

apdet

demit..

i really really wanna update..
but d ideas are either too

shitty,
pointless,
abstract,
personal,

so, semua masuk reject kingdom..
pppfffttt!!!

like,
waa, i eager nak apdet,
bukak blog, yg kengkadang lupa password tu, sengih-sengih,
pas tu tetiba writer's block..
cheeeewah, writer le sangat..

anyway,
i have a new name for me..
missus typo..
gila typo and grammar longkang queen..
T_*

anyway..
thanks fadz for following..
it's been a while blog ini ada kawan baru..
:)
i love you..
my fav so far is entry awak bout the hot pant tudung clad minah itu..
and guess what,
saya follower awak yg ke - 200
what a feat,
hooray for me..
*buat muka bangga tak boleh blah, theheee*

okaylah
babai..
so much for an update kan..





Wednesday, March 14, 2012

Assalamualaikum semua....


Assalamualaikum semua.
Mama saya pesan suruh saya tulis blog dia hari ni..
saya okay aje, dah mama suruh saya tulis ajelah..

Nama saya Zahra Rose..
Aunty Aza kata nama saya funky..
Funky tu apa saya tak sure,
vocab saya lum sampai kat situ lagi..

but Aunty Aza ada abang boi kat rumah dia..
akak nad saya macam suka kat abang tu..
wowie, apakah abang boi itu akan jadi abang ipar saya nanti..
kita tungguuuuuuuu.. theheheheee..

aunty aza, kita buat lawak tau.. :)





saya kecit lagi,
lum masuk setahun pun..
ni hari kita macam demam..
lepas tu kita kentut busuk gila..
tadi papa kita kena sedas..
dia kata bau telur busuk..
eleh papa tu, kita kan sama sama suka buang angin..
jangan tak ngaku tahuuuuu..






mama selalu pesan kita bila besar jadi professor..
mende apa tu kita pun tak tahu..
sedap tak kalau kena makan..?
sebab skang kita ada hobi baru..
makan le..





Tengok akak2 kita ni,
suka enter frame kita..
okaylah semua..
jumpa lagi bila-bila..
sambil2 tu,
doakan le kita jadi anak yg solehah ye..
nanti kita suruh mama kita doakan balik untuk semua orang..
babai..