Tuesday, April 10, 2012

P.E.L.U.P.A

Bangun tido pagi tadi,
I remember my moyang lelaki,
he was a great man.
Nama moyang Imat,
and i said, it's an ol'name,
sure susah nak jumpa orang nama Imat nowadays..
kalaulah ada anak lelaki, sure tempted nak namakan anak itu Imat Jr.

THEN,
teringat atuk (maternal gramma)
MashaAllah,
I forgot her name,
I used to know her name...
but asik panggil atuk, atuk, terlupa namanya..
sorry atuk. :)
(dah ingat namanya while typing this, nama atuk MASNAH IMAT, hehehe)
and hari tu borak ngan adik bungsu,

'eh, kau tahu ke bila bday atuk?'

she said
'aku pernah tengok,
dia tunjuk,
tapi atuk kata atuk main hentam aje masa buat IC,
tahun lahir pun atuk tak sure..'

Atuk,
saya sayang atuk,
walau saya kecit-kecit degil Ya Rabbi,
and suka geramkan atuk,
:)..
saya harap atuk tahu yang saya sayangkan atuk..
saya harap hardship atuk, atuk tempuhi dgn sabar..
Hanya Allah yg Maha mengetahui,


saya pelupa,
pembuktian.
saya lupa letak henpon kat baju t-sert
henpon yg take a nice plunge in a toilet bowl pool.
sebab laki seorang engineer, maka henpon kena post mortem.
proses pengeringan.
skrin still got water mark.
mari berdoa ia selamat..
(this is incident number 5 kot henpon berenang dlm kawasan air, tapi lagi 4 incident itu henpon lain, hehe, sian henpon tu kan, the one i am using now, hehe, hebat kan henpon lama saya, muahahaha)

NOTA KAKI
once you go smart phone, kau tak boleh handle tepon biasa dah..
i am so attached to this one, walau ia the cheapest for it's kind..
(even hidayah si budak tuition snide at my cheap choice, belagaks kan budak skarang)
particularly miss game, shopping list and fitness apps.


Sunday, April 8, 2012

tiga puluh enam tahun

Saya dah 36 tahun,
faheem dah dua tahun,
sepupu faheem dah setahun.. :)
thanks ita for the wish..
ye kami bertiga lahir pada tarikh yang sama..
awas dunia, coz these two kiddos gonna rock the world.
aku tak tapi,
sebab aku dah tua.. :)

bday disambut dgn tak berapa poyo,
selain dari terlalu sebok jaga rumah aku yg banyak tangga..
kebanyakkannya angka dalam usia aku tu menyebabkan tak berapa sronot aku nak cat bandar jadi merah.. (let's paint the town red.. kan?)

disamping itu masalah ahlil keluarga juga sedikit sebanyak cast a soon-to-be-raining-cloud over hari tua aku itu..
eleh, saja bunyi drama lebey.. mana ada, aku tipu, aku makan kat pasar ikan manhattan sambil makan kek yg anak2 dara aku beli sambil buat lawak bengong jugak, macam biasa, hehehe..
pas tu berbuih minum di kedai kopi kegemaran.. kedai akau bintang duit, hehehe

okay babai.

PS
saya takde masalah dgn suami.
saya ada masalah dgn orang lain, hehehe
eleh, mcm ada orang speculate pun.
P.R.A.S.A.N.