Sunday, June 24, 2012

Formerly known as...

dulu aku selalu wonder napekah penyanyi PRINCE tukaq nama..
jadi The Artist Formerly Known as Prince
pas tu jadi The Artist....

begitu juga dengan Puff Daddy,
yang menjadi P.Diddy,
kemudian Diddy..
dan kadang kala guna nama asalnya Sean Comb.

memeningkan lebih-lebih lagi bila nama mereka itu dah established..

'awat hangpa tukaq nama..?
pening cek weh....'

nama blogger saya kan Hantumakan,
selesa tahu gunapakai nama ini..
walau ada yg tegur nama ini skeri, buruk, x sedap sangat telinga mendengar..
x komersillah..
namun, in the nutshell, that was how i feel when i penned the name..
i love food, sampling, reading about, salivating, experimenting, thinking, smelling, tasting, dreaming, 'kacip'ing with my front teeth, grinding with my geraham, swirling with my tounge,
i can go on and on and on and on with the never ending lists.. :)
that is how much i love food,
still do...
and that was why being a 'GHOST' kinda fit my blogger name..
nak menunjukkan ketaksuban diri ini yg kerdil pada salah satu nikmat Illahi ya'itu MAKANAAAAAN..

dengan nama ini juga saya dapat ramai kenalan baru,
keep track with ol'frens..
Kira banyak saat gembiralah nama ini bersama saya..

selain dari itu,
secara tidak disedari,
berat badan saya juga turut naik bersama-sama dgn hobi saya yg sgt indulging ini..
>-<..
tidak perlu menangis kerana tidak perlu sesali perkara yg telah berlalu.. (muahaha, nasihat yg bongok sikit)..

well it's true,
yer name is doa,
just like people say..
T__T
mungkin jika hari ini saya shallow dan vain,
teringin saya nak tukar nama menjadi 'si jelita habis tak boleh mata berhenti memandang'
mungkinkah muka akan berobah menjadi seakan bidadari..
matilah kau mengharap..
mungkin akan menjadi hantu kumkum agaknya (hantu lagi, kau suka sgt pada hantu kenapa doyah oi?)
(cerita hantu kumkum jaman sekolah menceritakan gadis mengamal ilmu untuk jelita tetapi melanggar pantang muka menjadi hudoh.. itulah maksud perumpamaan tadi.. tisk)

okay, okay fine..
aku pergi kepada point aku yg berselindung dah berperenggan masih tak tahu apa yg kau merepek ini..

saya nak tukar nama saya..
:)
kerana walau saya sayang akan nama hantumakan..
saya sedang cuba berubah and liking my changes..
as  much as i love the name,
it kinda not fitting me anymore, tak feel okeh nama hantumakan
entry food pun di blog ini makin kurang,
bukan disengajakan but yeah i dont really cook new recipes of lately..
makan luar juga balik2 kedai yg sama..
jenis makanan pun macam kurang WOW factors untuk dipertontonkan atau dikongsi bersama..
kalau kau masak ayam recipe yg sama yg semua orang pun pandai masak,
apa ke pekdahnya kau buat entri kan..
mati busan orang tengok..
'ek eleh kak long ni, ini aku pun pandai masak'
pitam mak nak cope dgn komen sebegitu..

lagipun tukar nama blogger tidak perlu bayar atau angkat sumpah depan hakim kan kan kan..
hahahahahaaaa..

saya nak jadi hantu juga tapi..
hantulari
dengan harapan saya lebih kuat berlari....... untuk menjadi lebih sihat..









3 comments:

Tijah said...

hantukalori

or

kaloriyangmenghantui

nurulhuda said...

go go go powerrangers! eh hantulari! :) kagum yaya n rudin rajin exercise ni.. instilling lifestyle sihat kat anak2

hantulari said...

tijah - hahaha, kaloriygmenghantui beb, aku baru tibai makanan mesra kalori tadi.. (kesat jejesan lontong berkuah lemaks..)

k.N- kezen.. hows life there?.. slalu nak sms tanya khabar.. sebok dan segan .. kengkadang dah baring2 jd malas sebab enak, nak angkat jari typing pun tak mampu.. ^-^